PUT U PARAĆINU ZATVOREN ZBOG NADOŠLE MORAVE

0

Put Čepure – Raševica u opštini Paraćin zatvoren je zbog nadošle Morave. Načelnik Štaba za vanredne situacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić, izjavio je da se stanje na rekama i potocima u tom delu Srbije stabilizuje, a da raste vodstaj Velike Morave.

moravaReka Belica u Jagodini izgleda ovako:

jagodina belica„Vodostaj ili opada ili stagnira, osim na Velikoj Moravi, ali ona ne preti izlivanjem. Situacija je mnogo bolja nego juče, a već 10 sati ne pada ni kiša“, rekao je Kušić.

On je dodao da se i rečica Osaonica u selu Bagrdan, koja se juče izlila i poplavila ulice, povukla se u korito.

„Nemamo ni jednu informaciju sa terena da je neko ugrožen i da mu treba pomoć“, rekao je Kušić i istakao da su, bez obzira što se sitauacija stabilizije, na terenu svi članovi Štaba, Civilne zaštite i najodgovorniji ljudi lokalnih samouprava i javnih preduzeća.

Vodostaj Velike Morave, prema podacima Republičkog Hidrometereološkog zavoda Srbije je, kod Varvarina 232 centimetra 115 centimatara veći nego juče, kod Ćuprije 272 i vcehi je od jučerašnjeg 111 centimetara a kod Bagrdana (Jagodina) 426 a juče je bio 310 centimetar, a prognoza je da će biti „veći porast“.

Iako vodostaj Morave raste celim njenim tokom, od sastavaka Južne i Zapadne Morave kod Varvarina do ušća u Dunav, „nema opasnosti od izlivanja“.

Velika Morava je uglavnom opasana visokim nasipima, osim u mestima gde je predviđeno izlivanje (odušak), ali je vodostaj sada ispod tog nivoa, rečeno je Tanjugu u „Srbijavodama“ u Ćupriji.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime