VLADIKA JOVAN ODABRAO NAJLEPŠE OSLIKANO JAJE

0

Vladika šumadijski Jovan u Jagodini je na Uskrs proglasio za najlepše oslikano jaje rad Elene Živanović, učenice šestog razreda OŠ „17 oktobar“.

On je služio večernju službu nakon čega je birao najlepše oslikano jaje. Jaja su farbala deca osnovnih škola ovog grada koju je vladika darivao raznim poklonima.

– Jaje sam oslikala voskom i bojom, mama mi je malo pomogla. Veoma sam srećna zbog toga što je moje jaje bilo najlepše – kazala je ona.

Među najlepšim radovima je i jaje Jovana Vasića, učenika drugog razreda OŠ „17 oktobar“.

– Radujem se što sam danas u Jagodini sa mojim sveštenstvom i narodom povodom ovog najvećeg i najradosnijeg praznika – Vaskrsenja Hristovoga. Praznik Vaskrsenja Hristovog je radost, a nama danas treba radosti – rekao je vladika Jovan. Vladika je najlepše jaje izabrao posle večernje službe u crkvi Svetih Apostola Petra i Pavla, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Posle službe, za veliki doprinos crkvi preduzeću „Grading“ je dodeljena gramata, a orden Svetog Vasilija vlasniku tog preduzeća Miroslavu Mihajloviću. On je poklonio mozaike Bogorodice i Hrista tom hramu.

Blic


Prethodni tekstMARČELO I PAVLE ZELIĆ NA PEDAGOŠKOM FAKULTETU
Sledeći tekstOD UTORKA UVEČE ZAHLADJENJE I KIŠA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime