VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU O POVEZIVANJU RADNOG STAŽA

0

Vlada Srbije je donela je odluku o povezivanju radnog staža za zaposlene koji su ostvarili uslov za penziju i po tom osnovu raskinuli radni odnos u preduzećima u postupku privatizacije i preduzećima gde su zaposlene osobe sa invaliditetom, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Kako je saopšteno, staž će biti povezan i za zaposlene koji će do kraja 2016. godine da ispune jedan od uslova za penziju, a kojima poslodavac nije uplatio doprinose, pod uslovom da nisu tužili preduzeće i da nisu donete presude.

Radni staž će, odlukom Vlade Srbije, biti povezan i svim bivšim zaposlenima u stečajnim dužnicima nad kojima je stečaj otvoren u 2015. i 2016. godini i u kojima je sud za stečajnog upravnika imenovao Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika.

Osnovica za povezivanje radnog staža je minimalna osnovica za obračun doprinosa.

U saopštenju se dodaje da se poslodavci, preduzeća u postupku privatizacije, preduzeća u kojima su zaposleni invalidi i stečajni dužnici ne oslobadjaju obaveze uplate dospelog doprinosa, kao ni ostalih obaveza po osnovu rada za periode za koje nije povezan radni staž.

(Beta, 04.03.2016)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime