VIŠE OD STOTINU MATURANATA DALO KRV

0
Jagodina, 20. aprila 2016.- U organizaciji Gradskog odbora Crvenog krsta Jagodine i Zavoda za transfuziju krvi Nisa, danas je tradicionalno dobrovoljno dalo krv vise od stotinu maturanata jagodinskih srednjih skola. Dobrovoljno davanje krvi obavljeno je u holu Gimnazije "Svetozar Markovic" u Jagodini. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

U organizaciji Gradskog odbora Crvenog krsta Jagodine i Zavoda za transfuziju krvi Niša, danas je tradicionalno dobrovoljno dalo krv više od stotinu maturanata jagodinskih srednjih škola.

Dobrovoljno davanje krvi obavljeno je u holu Gimnazije „Svetozar Marković” u Jagodini.

„Reč je o tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi učenika srednjih škola na nivou grada Jagodine”, izjavila je Tanjugu predsednica GO Crvenog krsta Slavica Milošević.

Krv mogu dati samo učenici koji imaju navršenih 18 godina, a to su uglavnom maturnati srednjih škola, objasnila je Milošević.

Ona je rekla da je to veoma korisna akcija, jer gotovo svi koji su danas dali krv će to raditi i dalje, a među njima ima puno onih čiji su roditelji ili rođaci dobrovoljni davaoci.

Krv je namenjena bolesnicima Jagodine, Niša i cele jugositočne Srbije. Među srednjoškolcima koji su danas dali krv oko 90 odsto je onih koji prvi put daju krv, a više je bilo mladića nego devojaka.

Tanjug

Prethodni tekstMLADEN MILJKOVIĆ: SVILAJNAC JE ODUŠEVLJEN MJUZIKLOM „POVRATAK U OZ“
Sledeći tekstPALMA: NE PRATIM ŠTA PRIČA VULIN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime