MLADEN MILJKOVIĆ: SVILAJNAC JE ODUŠEVLJEN MJUZIKLOM „POVRATAK U OZ“

0

Nedavno je u punoj sali Centra za kulturu u Svilajncu izveden dugo pripremani mjuzikl „Povratak u Oz“ Omladinsko – amaterskog pozorišta “MMaska”. Predstavu je napisao mladi pesnik i pisac Stefan Lazarević, koji u predstavi tumači lik Strašila, dok je predstavu režirao inicijator pozorišta i diplomirani glumac Mladen Miljković.

mladen-Posle otvaranja našeg pozorišta rekao sam da ćemo raditi profesionalnije, intezivnije i potruditi se da maksimalno uložimo svoj talenat, za naredne projekte i sarađivati sa profesionalcima. Kao što sam i najavio, prvi mjuzikl u našoj produkciji. Znao sam da je to veliki posao koji zahteva veliku količinu energije i posvećenosti. Međutim, sa druge strane naše pozorište od samog početka radilo je zanimljive i specifične projekte koji su bili humanitarni. Ovim projektom smo hteli da pokažemo da možemo, želimo da edukujemo našu decu I ljude iz opštine i šire, i da uživaju u našem muzičko-scenskom spektaklu.  Nedelju dana je prošlo od premijere, a utisci se nisu slegli, svakodnevno nam stižu pohvale i pozitivni komentari kako su oduševljeni što ovo “Čudo” kako ga nazivaju se desilo u njihovom gradu, da je profesionalno urađena predstava, da su oduševljeni kostimima a sašila ih je Živanka Mitrović, scenografijom koja je podeljena na tri dela, skromni grad Kanzas, do originalnog Smaragdnog grada u kom se nalaziš uma i bašta. I čarobni Oz. Uživali su i u našim songovima a muziku je radio Wolf studio-VukStarinac, i naravno maskom Marine Milojević – kaže Miljković i dodaje -Meni je ostalo da se zahvalim divnoj publici na ovakvim komentarima, pre svega opštini Svilajnac koja je prepoznala značaj Omladinskog pozorišta i obezbedila novac za predstavu, Centru za kulturu na velikoj podršci, zatim i timu od tridesetak ljudi. To su pre svega glumci (Anđela Milosavljević, Sara Rajičić, Anica Radovanović, Katarina Krunić, Milan Aćimović, Stefan Lazarević i Mladen Miljković), plesači koji su začinili ovaj mjuzikl u koreografiji Đurđije Brzanović (Aleksandar Nešković, Sara i Lara Rajičić, Milena Nikodijević, Petar Ilić, Raša Calić, Đurđija Brzanović, Aleksandra Radivojević), rasvetu Saša Milanović, rekvizitu Sara Rajičić, scenografiju Ana i Maja Marković, organizatori Ivana Milovanović i Aleksandra Radivojević. Predstava je najavljena plakatima Vladana Jovanovića, kao i naslovnom numerom “Duga” koju je snimila Tamara Nikolić, a spot je vešto kamerom zabeležio Filip Vićentijević.

On se zahvalio mladim glumcima na talentu, požrtvovanju, ljubavi i veri. Uz takvu energiju i razmišljanje pozorište će večno živeti.

 

 

 

Prethodni tekstU JAGODINSKOJ BIBLIOTECI DO 27.APRILA ČLANARINA 300 DINARA
Sledeći tekstVIŠE OD STOTINU MATURANATA DALO KRV

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime