MLADEN MILJKOVIĆ: SVILAJNAC JE ODUŠEVLJEN MJUZIKLOM „POVRATAK U OZ“

0

Nedavno je u punoj sali Centra za kulturu u Svilajncu izveden dugo pripremani mjuzikl „Povratak u Oz“ Omladinsko – amaterskog pozorišta “MMaska”. Predstavu je napisao mladi pesnik i pisac Stefan Lazarević, koji u predstavi tumači lik Strašila, dok je predstavu režirao inicijator pozorišta i diplomirani glumac Mladen Miljković.

mladen-Posle otvaranja našeg pozorišta rekao sam da ćemo raditi profesionalnije, intezivnije i potruditi se da maksimalno uložimo svoj talenat, za naredne projekte i sarađivati sa profesionalcima. Kao što sam i najavio, prvi mjuzikl u našoj produkciji. Znao sam da je to veliki posao koji zahteva veliku količinu energije i posvećenosti. Međutim, sa druge strane naše pozorište od samog početka radilo je zanimljive i specifične projekte koji su bili humanitarni. Ovim projektom smo hteli da pokažemo da možemo, želimo da edukujemo našu decu I ljude iz opštine i šire, i da uživaju u našem muzičko-scenskom spektaklu.  Nedelju dana je prošlo od premijere, a utisci se nisu slegli, svakodnevno nam stižu pohvale i pozitivni komentari kako su oduševljeni što ovo “Čudo” kako ga nazivaju se desilo u njihovom gradu, da je profesionalno urađena predstava, da su oduševljeni kostimima a sašila ih je Živanka Mitrović, scenografijom koja je podeljena na tri dela, skromni grad Kanzas, do originalnog Smaragdnog grada u kom se nalaziš uma i bašta. I čarobni Oz. Uživali su i u našim songovima a muziku je radio Wolf studio-VukStarinac, i naravno maskom Marine Milojević – kaže Miljković i dodaje -Meni je ostalo da se zahvalim divnoj publici na ovakvim komentarima, pre svega opštini Svilajnac koja je prepoznala značaj Omladinskog pozorišta i obezbedila novac za predstavu, Centru za kulturu na velikoj podršci, zatim i timu od tridesetak ljudi. To su pre svega glumci (Anđela Milosavljević, Sara Rajičić, Anica Radovanović, Katarina Krunić, Milan Aćimović, Stefan Lazarević i Mladen Miljković), plesači koji su začinili ovaj mjuzikl u koreografiji Đurđije Brzanović (Aleksandar Nešković, Sara i Lara Rajičić, Milena Nikodijević, Petar Ilić, Raša Calić, Đurđija Brzanović, Aleksandra Radivojević), rasvetu Saša Milanović, rekvizitu Sara Rajičić, scenografiju Ana i Maja Marković, organizatori Ivana Milovanović i Aleksandra Radivojević. Predstava je najavljena plakatima Vladana Jovanovića, kao i naslovnom numerom “Duga” koju je snimila Tamara Nikolić, a spot je vešto kamerom zabeležio Filip Vićentijević.

On se zahvalio mladim glumcima na talentu, požrtvovanju, ljubavi i veri. Uz takvu energiju i razmišljanje pozorište će večno živeti.

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime