VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO OBUSTAVILO ISTRAGU PROTIV DRAGANE JOVANOVIĆ

0

Više javno tužilaštvo u Jagodini obustavilo je istragu protiv Dragane Jovanović koja je 2014.godine kao predsednica SO Ćuprija uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u periodu od 7. jula do kraja 2012. godine. Kako je tada navedeno u saopštenju Biroa za saradnju sa medijima MUP, bivša predsednica SO osumnjičena je da je u tom periodu, kao tadašnji predsednik SO, „naložila sekretaru te Skupštine da ne dostavi blagovremeno podatke koji su bitni za objavu oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Ćuprija“.

– Na taj način nije sprovedena licitacija zemljišta, a više fizičkih lica pribavilo je korist u iznosu od više od 13 miliona dinara, dok je budžet Republike Srbije i opštine Ćuprija oštećen za 13 miliona dinara – navedeno je u saopštenju.

Međutim, istraga u ovom slučaju je obustavljena.

„Mediji su me tada razapinjali svakodnevno kako sam ja zloupotrebila položaj. Istraga protiv mene kao drugookrivljene početa je na osnovu naredbe zamenika Višeg javnog tužiioca u Jagodini od 23.01.2014 god i to zbog postojanja osnova sumnje da sam izvršila zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju. Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Jagodini KTI .br. 5/14 od 29.01.2016 godine
protiv mene kao drugookrivljene obustavljena je istraga. Medijski i ljudski linč koji sam preživela ne bih nikome poželela“ rekla je Jovnović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime