Veći porez na oružje

0

Poreska uprava objavila je nove iznose za plaćanje poreza na registrovano oružje za 2023. godinu, koji su nešto veći nego prošle godine. Pismena rešenja biće predata Pošti Srbije 29. novembra 2023. godine, dok su elektronska rešenja za porez na oružje već dostavljena obveznicima koji poseduju nalog na portalu Poreske uprave.

„Obaveštavamo da je u Centrali Poreske uprave, u prvoj polovini meseca oktobra 2023. godine, nakon obrade i filtriranja dostavljenih podataka iz MUP, izvršen masovni obračun poreza na registrovano oružje za 2023. godinu.

Usklađeni dinarski iznosi za plaćanje poreza na registrovano oružje za 2023. godinu iznose:

1) automatska puška
17.280
2) poluautomatska puška
6.930
3) oružje za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izdata isprava za držanje oružja
4.680
4) oružje za ličnu bezbednost kategorije B za koje je izdata isprava za drženje i nošenje oružja (uključujući oružani list za pravna lica i preduzetnike)
23.350
Dostavljanje rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu vrši se u skladu sa odredbama čl. 36. st. 4. i 13. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kojima je propisano da se poreski akt smatra dostavljenim po isteku 15 dana od dana predaje poreskog akta pošti, odnosno u slučaju dostavljanja poreskog akta u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave, danom postavljanja na portal Poreske uprave.

Poreskim obveznicima pravnim licima i preduzetnicima rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu dostavljena su u elektronskom obliku u poresko sanduče na portalu Poreske uprave Republike Srbije ePorezi, dana 10.11.2023. godine.

Poreskim obveznicima fizičkim licima koji imaju nalog na portalu eUprave, rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu dostavljena su u elektronskom obliku u elektronsko sanduče na portalu eUprava, dana 14.11.2023. godine.

Poreskim obveznicima fizičkim licima koja nemaju elektronsko sanduče na portalu eUprava rešenja će biti dostavljena u papiru, na adresu mesta prebivališta poreskog obveznika. Rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu biće predata pošti, dana 29.11.2023. godine. Datum predaje rešenja pošti na uručenje jedinstven je za sve poreske obveznike na teritoriji Republike Srbije i biće naznačen na rešenju“ navodi Poreska uprava u saopštenju.

 

Foto Poreska uprava

Prethodni tekstBivši ministar Ratko Dmitrović pod istragom zbog zloupotreba na konkursima
Sledeći tekstFPNJ posetila delegacija Američke ambasade u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime