NOVI ITALIJANI – „ITEK TREJD“ ZAPOŠLJAVA 60 RADNIKA

0

Grad Jagodina danas je potpisao predugovor o izgradnji farbike sa italijanskom kompanijom ITEK TREJD iz grada Terni, čija je osnovna delatnost precizna mehanika.

“Prema predugovoru koji smo danas potpisali, fabrika ITEK TREJD zaposliće 60 radnika i očekujem da avgusta ove godine udarimo kamen temeljac za njenu izgradnju “, izjavio je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa vlasnikom kompanije ITEK TREJD, Adilom Kuandom, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

“U ovom trenutku i u narednom peridou najvažniji posao je kako da zaposlimo radnike i kako da dođemo do novih radnih mesta. To treba da bude glavni posao svih političara. Grad Jagodina prednjači u dovođenju investitora i do kraja godine imaćemo 11 investitora koji su izgradili ili grade fabrike u Jagodini “ rekao je Marković.

Vlasnik kompanije ITEK TREJD, Adil Kuando, izjavio je da njegova kompanija proizvodi u Srbiji od juna 2014. godine, ali da su imali problema na lokaciji gde su do sada bili.

“Ne želim da pominjem mesto gde smo do sada radili. Imali smo problema. Hteli smo da se vratimo u Italiju i da sve mašine vratimo u Italiju. Međutim ovde u Jagodini smo čuli sve ono što smo želeli da čujemo i što nam treba i zato ćemo početi da gradimo fabriku u Jagodini i veliko hvala Draganu Markoviću Palmi i lokalnoj samoupravi u Jagodini “ rekao je Kuando.

Stevo Grkinić

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime