VEČERAS U 18 SATI TRIBINA O LEGALIZACIJI KANABISA U MEDICINSKE SVRHE! NE PROPUSTITE!

1

U subotu u 18 sati u foajeu Kulturnog centra u Jagodini biće održana tribina na temu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe. Na tribini će govorite Antonije Kovačević, predsednik Udruženja „Lekalizacija Srbije“ i gl i odg urednik novina „Naše novine“, Jan Privizer poljoprivrednik iz Kisača „Svet konoplje“dr Milisav Nikolić koji je izlečio kancer pluća uljem, košarkaš Žarko Paspalj, dr Predrag Nikolić klinički farmakolog.

Na tribini u Jagodini moći ćete da postavljate pitanja i razgovarati o ulju kanabisa i slučajevima izlečenje.

Udruženje „Lekalizacija Srbije“, koje se zalaže za legalizaciju upotrebe kanabisa u medicinske svrhe apeluje na nadležne organe, pre svega Vladu Srbije i Ministarstvo zdravlja, da što pre omoguće pacijentima da koriste terapiju baziranu na kanabisu, i podsetio da je to u Srbiji sada krivično delo.

Ljude hapse samo zato što pokušavaju da se leče na način za koji su ustanovili da im pomaže. Dužnost svakog političara i lekara je da brine o zdravlju gradjana i pacijenata, te očekujem da će država reagovati brzo i konačno skinuti oznaku ‘tabu’ sa ove teme“, rekao je Kovačević.

On je rekao da je to jedinstvena prilika da Srbija ne kaska za svetom, već da sledi praksu nekoliko zemalja EU i dodao da će Savić već naredne nedelje predati Ministarstvu zdravlja zahtev za izmenu Zakona o psihoaktivnim i kontrolisanim supstancama.

Uz zahtev će, kako je naveo, biti priložen spisak nekoliko stotina pacijenata koji žele da se leče kanabisom, kao i prevodi tridesetak kliničkih studija iz celog sveta koje dokazuju pozitivno dejstvo te terapije u lečenju raznih bolesti.

Prethodni tekstKOMENTAR: NEVAŽNO I NENORMALNO!
Sledeći tekstUHAPŠEN ZBOG PLJAČKE PUMPE U NOVEMBRU

1 KOMENTAR

  1. danas 15.02.2015 na televiziji studio b bio je gost ministar loncar koji je izjavio da jos niko nije podneo zahtev za legalizaciju marihuane ministarstvu zdravlja pa molim lekalizaciju da sto pre preda zahtev kako bi otpocela procedura legalizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime