VEČERAS POZORIŠNI KLASIK NA MLADALAČKI NAČIN – ĆELAVA PEVAČICA!

0

Večeras u takmičarsom delu Festivala Dani komedije nastupa Atelje 212 sa predstavom „Ćelava pevačica“ Ežena Joneska, velikog dramatičara, pisca „teatra apsurda“ u režiji Isidore Goncić.

Igraju Iva Stefanović, Matija Živković, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković, Jovana Stojiljković i Mihajlo Jovanović.

Kroz svoj komad „Ćelava pevačica“ Jonesko kritikuje malograđanštinu, potrošačko društvo, isprazne životne ciljeve i nove vrednosti koje se isključivo mere novcem i sticanjem materijalnih dobara, razotkrivajući sav apsurd naših života.  Baveći se problemima savremenog čoveka, nedostatkom komunikacije koja nestaje i rasipa se u besmislenim, otuđenim razgovorima, životom koji nije u skladu sa vremenom koji se ubrzano odvija i prolazi mimo nas, bez smisla, tragajući za egzistencijom koja se ne iscrpljuje u pokoravanju imperativima potrošačke kulture – problematizuje se svet oko nas, moderno doba u kome smo izgubili ljudska obeležja i u kome u beskrajnom, neprestanom brbljanju, govoru koji postaje fraza i buka ne uspevamo da dođemo do sebe, plašeći se da ćemo bez reči nestati. A zapravo reči koje nemaju smisla još više nas vode i nose u prazninu.

Ko stoji iza takvih reči, iz praznih fraza, ko su ti ljudi koji su potrošili i bez prestanka i kazne i dalje troše naše živote i u ime kojih ciljeva – neka su od pitanja koja postavlja ova predstava.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime