PALMA: SRBIJA DA TRAŽI RATNU ODŠTETU!

0

„Srbija bi trebalo da traži ratnu odštetu za bombardovanje 1999. godine, jer od NATO agresije Srbija ne može da podigne glavu.

Imajuću u vidu da je u bombardovanju ubijeno 2500 ljudi, a ranjeno ili povređeno preko 12 000, uključujući i 2700 dece i kada tome dodamo bombardovanje civilnih objekata i to osiromašenim uranijumom, čije su posledice nesagledive, smatram da bi trebalo da uz naše i međunarodni veštaci procene ratnu štetu koja je tada našoj zemlji pričinjena“ kaže se u pisanoj izjavi predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme dostavljene medijima.

Iako je prošlo 16 godina od bombardovanja, neki još uvek žele da nametnu krivicu Srbiji, a Srbija je uvek vodila odbrambene, a ne osvajačke ratove, a na Kosovu i Metohiji su Srbi vekovima živeli na svojoj teritoriji i morali su i imali su pravo da je brane, rekao je Marković.

Uprkos ovim činjenicama i dalje se primenjuju dvostruki aršini, što je posebno slučaj u Haškom tribunalu.

Ovo ne znači da Srbija ne želi da ide u Evropsku uniju, ali neke zemlje ne mogu da kažu da nemaju odgovornost za ono što se desilo našoj zemlji 1999. godine, zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime