PALMA TRAŽIO OD ITALIJANA POVEĆANJE PLATE ZA RADNIKE! ODOBRENO OD 1.APRILA

0

Na predlog predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme, italijanska kompanija “Aunde” danas je donela odluku da od 1. aprila primi u stalni radni odnos 200 radnika i povećaju zarade za 20 odsto.

PALMA AUNDE 1

– Ovde se proizvode sedišta za “Fiat 500L” i na njima će sedeti od Evropljana preko Amerikanaca do Kineza. Želimo da zaposleni imaju sigurnost u isplati zarada, da se obećanja poštuju, kao i da imate sindikat koji poštuje radnu obavezu. Fabrike stranih investitora u Jagodini ne mogu nikad da propadnu jer je njihovo tržište svet – rekao je Marković.
palma aunde 3

On je istakao da jagodinski pogon “Andrea konfekcioni” zapošljava 800 radnika ili 300 više nego što ugovorom bilo predviđeno.

Ta kompanija zaposliće još 300 Jagodinaca uz investiciju od 15 miliona evra, koja će biti ralizovana do kraja godine.

Njihov partner iz Nemačke “Hidrovek” do kraja godine realizovaće investiciju vrednu 24 miliona evra i zaposliti 100 radnika. Na predlog Markovića, kompanija “Aunde” pomoći će sa po 1.000 svadbena veselja prvih pet brakova koji budu sklopljeni iz redova zaposlenih.

– Vlada Srbije je donela odluku da ponovo odobrava subvencije zainteresovanim investitorima, stranim i domaćim i dodao da će do kraja godine u Jagodini biti otvoreno ili započeto da se gradi najmanje deset fabrika.

Blic, foto Nenad Đukić

Prethodni tekstVEČERAS POZORIŠNI KLASIK NA MLADALAČKI NAČIN – ĆELAVA PEVAČICA!
Sledeći tekst„ĆELAVA PEVAČICA“ – NAJNIŽA OCENA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime