VAKCINACIJA POČINJE U PONEDELJAK U 8

0

Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) „Pomoravlje“ iz Chuprije dobio je i raspodelio po Domovima zdravlja 6.370 doza vakcina protiv sezonskig gripa za gradjane Pomoravskog okruga, izjavila je danas Tanjugu direktor za prevenciju zaraznih bolesti ove ustanove epidemiolog dr Vesna Stefanović.

„Vakcine su distribuirane Domovima zdravlja i imunizacija može početi, a ovaj broj vakcina sasvim zadovoljava potrebe stanovništva Pomoravaskog okruga“, rekla je Stefanović.

vakcine-620x350Dom zdravlja u Jagodin dobio je 1.760 vakcina od kojih će 200 dati Gerontološkom centru u Jagodini, Paraćin je dobio 1.710 vakcina, Ćuprija 600, Despotovac 1.000, Svilajnac 800 i Rekovac 500 vakcina,
precizirala je Stefanović.

 Stefanovićeva preporučuje da „vakcinu treba obavezno primiti“, što se posebno odnosi na osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, dijabetičare, zaposlene u javnim službama koje su od vitalnog značaja, šalterske radnike, medicinsko osoblje, osoblje u gradskom prevozu, pripadnike policije, vojske…

Vakcinacija u Domu zdravlja u Jagodini, najvećem u Pomoravskom okrugu, počeće u ponedeljak od 8 do 20 sati, a nepokretni bolesnici će vakcine primiti preko Službe za kućno lečenje, rečeno je Tanjugu u ovoj ustanovi.
U ŽJZ vrše nadzor nad bolestima sa kliničkom slikom sličnom gripu, i za sada „gripa u Pomoravskom okrugu nema“, istakla je Stefanović.
U opštinama Pomoravskog okruga, koje su bile zahvaćene velikim poplavama, pre svaga Paraćin i Svilajnac, „nije bilo bilo kakvih epidemija, iako smo se plašili, a to pre svega treba zahvaliti dobro sprovedenoj preventivi“, napomenula je Stefanović.

Prethodni tekstSELADES:NE ZNAM ŠTA NAS ČEKA U JAGODINI
Sledeći tekstIZLOŽBA DRUŽINE ,,OGLEDALCE“ VEČERAS U SEDAM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime