ULETEO POD KAMION U SUPROTNOM SMERU, I VOZAČ KAMIONA PODLEGAO POVREDAMA

0

Vozač kamiona D.V. (60) iz Bijeljine podlegao je povredama koje je zadobio u strahovitom sudaru koji se dogodio u nedelju ujutru na auto putu Beograd-Niš kod Velike Plane. Prema nezvaničnim informacijama Nikola Stošić (21) iz Ribara kod Jagodine iz nepoznatog razloga, pošto je krenuo ka Beogradu, okrenuo auto na auto putu i počeo da se vraća nazad ka Jagodini, ali istom kolovoznom trakom. U punoj brzini, mladić se silovito zakucao u kamion pri čemu je teretno vozilo odletelo u stranu, a „Volvo“ koji je vozio Nikola, zapalio se.

– Policija je dobila poziv da se automobil kreće u suprotnom smeru i odmah je poslato vozilo-presretač, i mada su brzo došli na mesto dojave nisu uspeli da stignu pre no što se desila nesreća – kaže Slavica Ivković iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Velike Plane, koje je obavilo uviđaj.

Mesto nesreće je izgledalo jezivo: automobil se odmah po sudaru zapalio, a kamion je sleteo sa nadvožnjaka na poljski put, sa visine od 10-15 metara. Od siline udara, leteli su delovi, jedan je pao na šofešajbnu vozila u kome su bili pripadnici koji su se u tom momentu zatekli na auto-putu.

– Vraćali smo se sa izvršenja zadatka iz Kopnene zone bezbednosti, videli smo jedno vozilo zapaljeno, a drugo je, kamion, sletelo sa nadvožnjaka na poljski put. Obezbedili smo mesto događaja i oslobodili jednu traku da bi saobraćaj mogao da se odvija – kaže poručnik žandarmerije Slavko Raičević, čija je jedinica prva naišla na mesto nesreće.

Žandarmi su ugasili vozilo u plamenu, a vozaču, koji je bio na 5-6 metara od totalno uništenog automobila, nije bilo spasa. Nije davao znake života, kaže Raičević, pa su odmah pošli da pomognu vozaču kamiona. U međuvremenu je stigla lekarska ekipa iz

Velike Plane, koja povređenog vozača kamiona zagrebačkih tablica, državljani BiH – iz Republike Srpske, prebacila u bolnicu u Smederevsku Palanku.

– Izvukli smo ga uz pomoć vatrogasaca iz kabine, jer je vozilo sletelo sa 10-15 metara visine. Ostali smo narednih sat i po tamo, da obezbedimo mesto nesreće, dok ne dođu istražni organi – rekao je poručnik Raičević.

S obzirom na još uvek nejasne okolnosti – kako je došlo do sudara, istraga bi trebalo da utvrdi kako je došlo do ove nesreće sa tragičnim ishodom.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime