UG „Pridruži se“ pokreće kampanju protiv „nelegalnog kamenoloma na Babi“

0
Udruženje građana „Pridruži se“ i grupa „Odbranimo planinu Babu“ pokreću kampanju javnog zagovaranja u Paraćinu u cilju informisanja „donosioca odluka“ – odbornika, članova veća, članova komisije za planove o kršenju propisa i procedura u vezi, kako tvrde „nelegalnog novog kamenoloma na planini Baba“.
 
„PIsma su deo kampanje koja će se voditi u cilju sprečavanja usvajanja Plana detaljne regulacije novog kamenoloma ili izmene Prostornog plana opštine ukoliko takva izmena bude neophodna. „Kako smo i najavili narednih dana uputićemo pisma na adrese svih donosioca odluka u lokalnoj samoupravi koji mogu uticati na konačnu odluku o usvajnju Plana detaljne regulacije za novi kamenolom na planini Baba. Pisma će dobiti svi odbornici, članovi opštinskog veća, predsednik i zamenik predsednika opštine i članovi komisije za planove.
Na žalost, opštinske službe „ne raspolažu“ adresama svih javnih funkcionera na koje bi im bilo moguće uputiti poštu sa dostavnicom, niti adresama elektronske pošte za javne funkcionere koji nemaju otvorene službene naloge. To znači da se za dostavljanje naših pisama odbornicima i članovima Komisije za planove moramo osloniti na ažurnost i dobronamernost opštinske administracije.
Pisma ćemo svakako i javno objavljivati na ovoj strani, što znači da će svako od pomenutih javnih funkcionera moći da ga pročita. Naš cilj je da svako od javnih funkcionera bude u potpunosti upoznat sa nepoštovanjem procedura i propisa, kako bi u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima pomogao da se pokrenu institucije i nadležne službe počnu da rade svoj posao.
Naravno, ukoliko ne bude reakcije pored jasnih argumenata koji stoje na strani građana, to će takođe biti odgovor koji će građani razumeti“ navode u UG „Pridruži se“.
Prethodni tekstParaćinski fudbaleri seli na teren zbog neisplaćenih zarada
Sledeći tekstSAOPŠTENJE Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu povodom „Peticije protiv vakcinacije dece eksperimentalnim vakcinama protiv COVID-19 u Srbiji“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime