UG „Pridruži se“ održaće niz javnih skupova u paraćinskim selima

0
Dragan Ristić predsednik UG „Pridruži se“ najavio je održavanje niza javnih skupova u selima u podnožju planine Babe koja su ugrožena otvaranjem novog kamenoloma, za koji udruženje tvrdi da radi nelegalno i bez potrebnih dozvola.
 
„Ukoliko to dozvole protiv epdemijske mere planiramo da održimo javne skupove u Plani, Lešju, Donjoj Mutnici i Klačevici. Na ovim skupovima iznećemo naše argumente, pokazaćemo dokumente kojima raspolažemo i pozvaćemo građane da podrže našu inicijativu“.
 
„Naša incijativa ne odnosi se samo na novi kamenolom. Mi želimo da više nikada ne dođemo u situaciju, kao građani opštine Paraćin, da budemo zatečeni činjenicom da se planira nekakav projekat koji utiče na životnu sredinu a da građani o tome nemaju informacije. Hoćemo da ubedimo odbornike da preuzmu obavezu u ime lokalne samouprave, da uvek kada se takav projekat planira, pre realizacije opština mora da sprovede konsultativni referendum i da se građani izjasne šta misle o tom projektu. To ne znači da je mišljenje građana obavezujeće, ali verujemo da ni jedna odgovorna vlast neće delovati suprotno volji građana koja se na taj način iskaže“ kaže Ristić.
Prethodni tekstSAOPŠTENJE Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu povodom „Peticije protiv vakcinacije dece eksperimentalnim vakcinama protiv COVID-19 u Srbiji“
Sledeći tekstUdruženja objavila da opština Paraćin traži da se pisma funkcionerima dostave – otvorena da mogu da se čitaju

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime