Udruženja objavila da opština Paraćin traži da se pisma funkcionerima dostave – otvorena da mogu da se čitaju

0
UG „Pridruži se“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici da su članovi ovog udruženja pokušali da predaju pisma za odbornike i javne funkcionere na pisarnici ove javne ustanove, ali da im je traženo da pisma predaju otvorena kako bi mogla da se čitaju.
„Pokušali smo danas da na opštinskoj pisarnici predamo pisma za odbornike, članove opštinskog veća i članove opštinske komisije za planove. G-đa Dragana Kostić, posle konsultacija sa predsednicom skupštine opštine Slavicom Jovanović odbila je da primi uredno adresirana pisma. Napominjemo da smo poštu pripremili posle dobijenog dopisa, od sekretarke skupštine opštine – gđe Dragane Kostić, kojim nam je odgovreno na naš zahtev da dobijemo službene adrese javnih funkconera na koje možemo da im šaljemo poštu sa povratnicom. U tom dopisu koji možete viditi na ovoj strani navedeno je da se svim javnim funkcionerima pošta može dostaviti na adresu Tome Živanovića 10, a da se pisma za odbornike mogu predati sekretarki skupštine opštine.
Nažalost, danas ova poštu, pripremljena prema uputstvima koja smo dobili, nije primljena na pisarnici. Verujemo da se u istoriji opštine nije desilo da pisarnica ne primi uredno adresirano pismo upućeno javnim funkcionerima. Sekretarka je zatražila od nas da dostavimo OTVORENA PISMA, tako da se može videti sadržaj. Na ovaj način građani su onemogućeni da direktno komuniciraju sa javnim funkcionerima naše opštine.
Otvoreno izražavamo sumnju da se zahtev da se pisma dostavljaju u otvorenim kovertama postavlja da bi se cenzurisao sadržaj komunikacije građana i javnih funkcionera što je apsolutno nedopustivo. Već postavljeno ograničenje da se sa javnim funkcionerima može komunicirati poštom samo preko adrese Tome Živanovića 10 znači da se ni jednom odborniku ni članu komisije za planove ne može dostaviti pismo sa povratnicom.
To znači da niko ne može biti siguran da je pismo zaista i došlo u ruke odbornika ili člana komisije za planove“ objavilo je UG „Pridruži se“.  Opština Paraćin inače od promene vlasti prošle godine ne odgovara na pitanja medija za koje neko od funkcionera smatra da nisu podobni, tako da posle ranijih pokušaja da dobijemo odgovore na sve optužbe na njihov račun, odgovor na ovu nismo ni tražili.
Prethodni tekstUG „Pridruži se“ održaće niz javnih skupova u paraćinskim selima
Sledeći tekstU subotu na teritoriji Jagodine akcija suzbijanja komaraca

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime