UDRUŽENJE „SRCE SRBIJE“ ODRGANIZUJE HUMANITARNU ŽURKU U „POTOKU“

0
U sredu u 22h u restoranu Potok u Jagodini, u organzaciji udruženja Srce Srbije i Kancelarije za mlade Jagodina, biće održana velika humanitarna žurka.
„Ovog puta, posle nekoliko uspešnih žurki humanitarnog karaktera, novac skupljamo za Julijana Bogdanović. Nastupiće Ljuba Tomić – pobednik Moravskih bisera, Pinkove zvezde Bogdan Jokić Boca i Maja Milosević, Zvezda Granda Marko Andrejić, bendovi Adonis i Kalča bend. Očekujemo veliku posetu i dobru zabavu, kao i prikupljenu pomoć“ kaže predsednik Udruženja, Mita Arsić.

Julian Bogdanović (19), koji je igrao za češki klub Brno, povređen je u tuči kada je pokušao da zaštiti druga. Nalazi se u Belgiji, gde mu se lekari bore za vid.

Naime, tri meseca nakon što se vratio u Kragujevac, bio je žrtva napada mladića iz naselja Bagremar. Kada su huligani napali Julijanovog druga, on je skočio da mu pomogne, nakon čega je dobio povrede desnog oka, na kom je potpuno oslepeo.

Julijan se trenutno nalazi na klinici “Sint Augustinus“ u Belgiji, gde je podvrgnut hiruškim zahvatima.

Do sada sam imao dve operacije. Jednu u Beogradu, kada su mi rađene dve intervencije u jednoj. Drugu operaciju sam imao 15. januara ovde u Antverpenu u Belgiji. Imaću ih još, a koliko ne znam“, rekao je Julian za Naše novine.

Posle operacije Julianu je povraćen periferni vid, ali mu lečenje tek predstoji. Za potrebe operacije potrebno je po 6.000 evra, a njegovi roditelji to nisu u stanju da priušte, i planiraju da prodaju porodičnu kuću. Zbog situacije Julianovi prijatelji pokrenuli su apel za pomoć.

Julian je već na svom fejsbuk profilu izjavio zahvalnost i podršku svima koji žele da mu pomognu!

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime