Udruženja saglasna – kamenolom na Babi nema dozvolu za rad

0
Udruženje građana „Pridruži se“ i grupa „Odbranimo planinu Babu“ stekli su status zaintresovane strane u postupku izdavanja dozvola za novi kamenolom i na taj način su od opštinske uprave dobili mišljenje Urbanističkog inspektora (republičkog) po kome po Prostornom planu opštine Paraćin nje moguće izdati dozvolu za kamenolom.
 
Po ovom mišljenju državnog urbanističkog inspektora nije moguće izdati dozvolu za rudnik na osnovu Plana detaljne regulacije koji izrađuje opština, već je neophodna izmena Prostornog plana opštine, što je procedura koja će trajati godinama.
 
„Kao što smo pre nekoliko dana i najavili danas je na konferenciji za medije objavljen dokument Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukutre koji potvrđuje da je kamenolom „Lešje“ nelegalan, da Informacija o lokaciji nije u skladu sa Prostornim planom Opštine Paraćin, da samim tim rešenja kojima „maše“ investitor nisu validna, da je na delu zločin nad planinom Babom i uništenje svega onoga što je posledica tog zločina (flora, fauna, voda , manastir, mikroklima, devastiran teren, uništeni putevi, kancerogene mikročestice i konačni nestanak života na ovim prostorima). Znači ljudi prosto rečeno, savest svih boraca protiv kamenoloma je mirna ,jer smo se borili za ciljeve koji polaze iz srca i koji su zasnovani na zdravom razumu i zakonu. Da, da! Na zakonu! Znači li to da neki drugi krše zakone jer rade mimo njega? Da, da! Tako je već dve godine. Mirna li je njihova savest? Verovatno jeste jer za nju odavno ne haju, jer šta će im savest pored punih džepova . Ali ima jedna stara izreka koja kaže „Svako može da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće“. Dolazi kraj gospodo. Ovaj dokument vam to kaže“ navode u UG „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime