„Pridruži se“ – kroz razgovor sa građanima podizati svest o zaštiti životne sredine

0

Udruženje građana „Pridruži se“ pokrenuće akciju lobiranja odbornika, članova veća i članova komisije za planove u cilju zaustavljanja procedure usvajanja PDR kamenoloma na planini Baba. Kampanja će biti vođena kroz direktni kontakt i direktno obraćanje pomenutim donosiocima odluka, slanjem direktne pošte i informisanjem o svim okolnostima vezanim za izdavanje dozvola za kamenolom.

„U našem kraju kako vreme prolazi samo se povećava zagađenje i broj zagađivača, što će se vremenom negativno odraziti na zdravlje stanovništva u okolini. Potrebno je masovno podići svest ljudi o opasnostima koje zagađenje nosi i da konačno rešimo da čuvamo prirodu jer je ona izvor našeg zdravlja! Ne smemo ostati nemi pred zagađivačima jer nam oni uzimaju ono najvrednije, a to je naše zdravlje i zdravlje naših najbližih“ obrazlažu u UG „Pridruži se“.
Osim kontakta sa donosiocima štetnih odluka koje nepovoljno utiču na životnu sredinu, članovi udruženja planiraju razgovor sa meštanima ovih sela kako bi se svest o zagađenju i posledica po ekologiju podigla na višu nivo. 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime