Nasilnička vožnja uzela danak – dete preminulo, sudija vozača pustio kući

0

Građani Karaburme i dalje protestuju u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kada je na njega, njegovog brata i oca naleteo automobil, prenosi N1. Građani su ogorčeni, kako navode, jer je vozač pušten da se brani sa slobode – on je nakon što je na pešačkom prelazu udario oca sa dvoje dece, pobegao a uhapšen je dan kasnije.

Javnost je kivna zbog odluke Prvog osnovnog suda u Beograda, kojom je odlučeno da se osumnjičeni vozač Lazar G., ranije osuđivan za istovrsna krivična dela, ipak pusti na slobodu. U odluci suda navodi se i da će veštaci utvrditi stepen povreda mališana, što je izazvalo gnev brojnih građana, prenosi Nova S.

Jedna od učesnica protesta kaže da su „ogoročeni kao roditelji i građani“ i zbog toga što je sudija odbacila zahtev za pritvorom do 30 dana kao neosnovan.

„Osoba koja je imala kaznu zatvora 10 meseci, tri godine uslovno, šest meseci zatvora i osam meseci zatvora, kaže se u obrazloženju da osobite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. To se desilo noć pre ubistva malog Stefana, ista osoba je udarila u auto penzionera u blizini crkve na Karaburmi i isto tako pobegao sa mesta prekršaja, postoje policijski zapisnici“, kaže ona.

Dečaci su sa ocem prelazili ulicu kada ih je udario automobil marke „citroen“ crne boje. Nakon što ih je udario, vozač automobila je odmah pobegao.

Stariji dečak (9) je kasnije preminuo, dok je mlađem (4) povređena ruka.

Prethodni tekst„Pridruži se“ – kroz razgovor sa građanima podizati svest o zaštiti životne sredine
Sledeći tekstU Svilajncu održan „Silk Valley“ festival

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime