U SVILAJNCU PODELA PAKETA POMOĆI KORISNICIMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

0
Ove nedelje počela je podela paketa pomoći za 400 korisnika Centra za socijalni rad na teritoriji opštine Svilajnac. Pakete sa osnovnim namirnicima i sredstvima za higijenu dele Centar za brigu o porodici i Crveni krst Svilajnac, a ovom prilikom nekoliko porodica obišla je i zamenik predsednika opštine Dragana Radević:
“Ovo je ujedno i prilika da obiđemo korisnike, da vidimo u kakvim uslovima žive s obzirom da zima traje, da li imaju ogreva ili potrebe za nekom pomoći. U budžetu za 2021. godinu predviđeno je više od 20 miliona dinara za različita socijalna davanja, za narodnu kuhinju, za pomoć u lečenju, za pomoć pri nabavci školskog pribora, za prevoz učenika srednjih škola iz porodica koje su korisnici Centra za socijalni rad itd. Naša dužnost i obaveza je da vodimo računa o ljudima koji su u stanju socijalne potrebe” – izjavila je ona i dodala da će ovom prilikom tim porodicama biti pružene sve informacije ili potrebna pomoć ukoliko žele da se vakcinišu protiv Covid-a 19.
78-godišnja baka Radmila, koja živi sama na periferiji sela Troponje bez osnovnih uslova za život, kaže da joj je ova pomoć jako potrebna jer se teško kreće i živi samo od socijalne pomoći:
“Znači mi i samo kad me neko obiđe, a zahvaljujem se i na ovom paketu i na tome što pomažete na nas stare i nemoćne” – rekla je ona.
 
—————————————————————————————————–

Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstU Galeriji KC u Paraćinu izložba slika sa Sisevačkih kolonija
Sledeći tekstSnažno zeleno – Uloga zajednice u rešavanju problema

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime