U SVILAJNCU ODRŽAN RESAVSKI SAJAM

0

Tradicionalni 53. Međunarodni resavski poljoprivredni sajam održan je juče u Svilajncu, u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa Domom učenika Svilajnac. Na sajmu je izloženo 120 grla goveda, a pored ove centralne izložbe predstavio se i veliki broj proizvođača i distributera stočne hrane, sredstava za zaštitu bilja, predstavljena je različita poljoprivredna mehanizacija, veliki broj pčelara i pčelinjih proizvoda, izlagača cveća, kao i proizvodi domaće radinosti.

Sajam je zvanično otvorio predsednik Skupštine opštine Svilajnac dr Miroslav Miša Marinković, koji je ovom prilikom istakao kako svake godine ovaj sajam dobija na kvalitetu i posećenosti.

2
Predsednik organizacionog odbora sajma dr Vladan Rajković izjavio je da Resavski poljoprivredni sajam ovako dugu tradiciju održava sa sve boljim rezultatima iz godine u godinu I da je kvalilet grla izuzetan i svake godine sve bolji. Ovom prilikom je uručio i specijalnu diplomu predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću za doprinos poljoprivredii pomoć poljoprivrednicima.

4
Stručni žiri je za najbolju izloženu kravu, apsolutnu šampionku sajma proglasio grlo Dragana Todorovića iz sela Dublje kod Svilajnca, a osim pehara, vlasnik je dobio od opštine Svilajnac nagradu u visini od 50.000 dinara, kao i nagrade sponzora sajma.
Pehare i nagrade za kolekcije krava dobili su Dragan Milojević iz troponja, Dragiša Nikolić iz Svilajnca, jedan od najmlađih učesnika Milan Rajković iz Svilajnca, Dragan Ristić iz Bobova, Poljoprivredno-veterinarska škola sa Domom učenika iz Svilajnca, a za kolekciju junica pehar je dobio Markos Đurđević iz Kušiljeva.

59
Tri najbolja pčelara na sajmu, koja su od opštine dobila po 5.000 dinara su Zoran Petrović, Milan Miladinović i Vladan Vujičić. Nagrađenim pčelarima je nagradu u ime opštine Svilajnac uručila dr Danijela Stojadinović.
U kategoriji junica šampionka je junica u vlasništvu Poljoprivredno-veterinarske škole iz Svilajnca, prva pratilja je grlo u vlasništvu Dragana Todorovića iz Dublja i druga pratilja je junica u vlasništvu Milojević Dragana iz Troponja. Ove nagrade je dobitnicima uručio predsednik organizacionog odbora sajma dr Vladan Rajković.

7
U kategoriji prvotelki šampionka je prvotelka u vlasništvu Jeremić Aleksandra iz Vojske, prva pratilja je grlo u vlasništvu Matić Predraga iz Kušiljeva, a druga pratilja je grlo vlasnika Milojević Dragana iz Troponja.
U kategoriji krava za šampionku je proglašena krava Ristić Bobana koja je ostvarila proizvodnju od 6.000kg mleka u trećoj laktaciji, prva pratilja je grlo u vlasništvu Markosa Đurđevića iz Kušiljeva, a druga pratilja je krava u vlasništvu Poljoprivredne škole iz Svilajnca.

10
Opština Svilajnac nagradila je svako izloženo grlo sa po 5.000 dinara, pratiljama je pripalo po 20.000 dinara, šampionkama po 40.000, a apsolutna šampionka sajma nagrađena je sa 50.000 dinara.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime