U SVILAJNCU JOŠ DVA DANA TRAJE PRIJAVA ZA POPLAVLJENE

0

Opština Svilajnac poziva mala i srednja preduzeća, preduzetnike i poljoprivredne proizvođače kojima su majskim poplavama stradala osnovna sredstva za rad, mašine i oprema, stoka ili poslovne prostorije da popunjavanjem zahteva apliciraju za pomoć u okviru projekta Evropske unije „Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“ koji realizuje nemačka humanitarna organizacija Help u saradnji sa opštinom Svilajnac.

Zahtevi se mogu preuzeti  do 25.09.2014. godine u prostorijama Kancelarije za poplave opština Svilajnac, radnim danom od 7:30 do 15:30 časova.

Popunjene formulare treba dostaviti poštom na adresu kancelarije Help-a navedenu u zahtevu ili lično u Kancelariju za poplave najkasnije do 30.09.2014. godine.

Selekciju finalnih korisnika pomoći vrši Help u saradnji sa Opštinom Svilajna na osnovu kriterijuma definisanih metodologijom sprovođenja programa pomoći poplavljenim područjima odobrenom od strane donatora.

Program Evropske unije „Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“ ukupne vrednosti od 30 miliona evra biće realizovan u periodu od 10 meseci u 24 grada i opštine u Srbiji.
Nemačka organizacija Help-Hilfe zur Selbsthilfe, kao jedna od pet organizacija koje sprovode aktivnosti pomoći, realizovaće deo projekta vrednosti oko 2 miliona koji će biti usmereni na izgradnju i obnovu kuća i pomoć malim biznisima u Kosjeriću, Kraljevu, Lazarevcu, Svilajncu, Trsteniku i Varvarinu.

U okviru programa EU Help će realizovati delove komponenti izgradnje i/ili popravke stambenih jedinica u kombinaciji sa dohodovnim aktivnostima, odnosno podrškom obnavljanja mikro i malih biznisa sa fokusom na poljoprivredna domaćinstva.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime