U POMORAVSKOM OKRUGU 24.500 ĐAKA DANAS KRENULO U ŠKOLU

0

Nova školska godina za oko 900.000 osnovaca i srednjoškolaca počela je danas u Srbiji.

U Pomoravskom okrugu 52 osnovne i srednje škole primile su 24.500 đaka, rekao je danas Tanjugu načelnik Sskolske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević.

Prvi put u školske klupe selo je 1.733 đaka prvaka, najviše u Jagodini 688, Paraćinu 451, Chupriji 240, Svilajncu 166, Despotovcu 140 i Rekovcu 48 prvaka.
U srednjim školama sva odlenja su popunjena sa dovoljno đaka, napomenuo je Starčević podsetivši da su od danas počeli da rade i đački domovi i predškolske ustanove.

U svim osnovnim školama, kako u Pomoravskom okrugu tako i u drugim sredinama upriličene su priredbe za đake prvake.
Svečanosti u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju prisustvovao je i gradonačelnik Zoran Antić koji je đacima prvacima i njihovim roditeljima cestitao polazak u školu.
Po tradiciji iz gradskog budžeta biće izdvojeno po 5.000 dinara za svakog đaka prvaka, a od ove godine i za ucenike koji polaze u prvi razred srednjih škola, objavljeno je na sajtu grada.
Nova skolska godina počela je i na području Inđije gde je u školske klupe selo 452 đaka prvaka, objavljeno je na sjatu te opštine.
Sve škole na teritoriji Opštine su sređene i pripremljene da dočekaju đake, ističe načelnica opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Ivana Babin.
I na području šest opština Rasinskog okruga školska godina je danas počela, a u đačke klupe ukupno je selo 1.959 prvaka.
Školska godina počela je i Gračanici, a predsednik opštine Vladeta Kostić čestitao je nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola početak nove školske godine.
„Opština Gračanica radiće i ubuduće na stvaranju što boljih uslova rada u svim obrazovnim ustanovama, jer je to naša, ne samo volja, već i dužnost i obaveza“, kazao je Kostić, saopšteno je iz te opštine.
Na KiM će, u ovoj školskoj godini nastavu po planu i programu Ministarstva prosvete Srbije pohađati oko 20.000 učenika, rekao je juče Tanjugu rukovodilac školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović.

Beta, FOTO Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime