U MUZEJU NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI OTVORNA IZLOŽBA SA 20.LIKOVNE KOLONIJE

0

U Muzeju naivne i marginalne umetnosti (MNMU) u Jagodini je otvorena izložbu radova sa 20. Likovne kolonije, promovisan novi broj Magazina za naivnu i marginalnu umetnost „Art“ i kalenar za 2019. godinu.

Goste na otvaranju izložbe, kojoj je prisustovao i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, pozdravila je direktorka Muzeja Nina Krstić.

Na izložbi, čiji je autor kustoskin ja Nina Ljubomirović, prestavljeno je 50 dela umetnika iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Francuske, Portugala, Indije i Japana, nastalih na Međunarodnoji likovnoj koloniji MNMU, održane na Zlatiboru od 6. do 14. jula.

Ljubomirovićeva, koja je i autorka dvojezičnog kataloga izložbe, potsetila je da je zbirka MNMU ove godine postala bogatija za 173 nova dela.

Ona je istakla da likovne kolonije koje organizije MNMU „imaju izuzatan značaj u domenu specifičnih oblasti savremenog neakademskog likovnog stvaralaštva u naivnoj i marginalnoj umetnosti“.

Na izložbi su dela Vojkana Morara, Tomislava Blagojevića, Anuđa Saina, Kacumi Cuđija, Desanke Petrov Morar, Marka Burlija, Samo Jurečića, Dobroslava Milojevića, Danice Šimić, Slobodana Živanovića, Joškin Šiljana, Igora Simovića, Zill Milana, Ivane Stanisavljević – Negić, Saše Patrovića, Žan Mišel Šene,

Nađe Beruje…

O izložbama koje j MNMU organizova u ovoj godini u Srbiji i inostranstvu, govorila je kustoskinja Ivana Jovanović.

Pikazan je i dokumentarnog filma sa 20. Likovne kolonije reditelja Milana Nikodijevića.

Izložba će biti otvorena do 28. februra 2019.godine.

Juče je u MNMU u 11 sati održana i novogodišnja likovna radionica „za najmlađe posetioce ove ustanove“ sa koje su radovi takođe izloženi na ovoj izložbi.

studiob.rs

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime