U MAĐARSKOJ ĆE DO 2020. BITI 50.000 ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

0

Na mađarskim putevima danas ima više od 1.000 električnih vozila, a prema računici Ministarstva privrede taj broj će se povećati na 50.000 do 2020. godine, izjavio je državni sekretar tog ministarstva, Ištvan Lepšenji.

Lepšenji je, u izjavi za TV kanal M1, rekao da će mreža stanica za punjenje električnih automobila, koja će biti izgrađena uz pomoć sredstava za koja je raspisan tender Ministarstva privede, omogućiti vlasnicima električnih automobila da lakše voze širom zemlje, prenosi agencija MTI.

Mađarsko ministarstvo privrede raspisalo je tender za dodelu 1,25 milijardi forinti (4,0 miliona evra) bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa najmanje 15.000 stanovnika za izgradnju stanica za punjenje električnih vozila.

Ministarstvo procenjuje da se uz pomoć bespovratnih sredstava može izgraditi gotovo 1.000 stanica za punjenje elektromobila.

Ova inicijativa je deo vladinog plana za uspostavljanje regulatornog okvira i infrastrukturne podrške neophodne za popularizaciju ekoloških električnih atomobila.

U februaru ove godine, vlada je donela uredbu kojom se nalaže da na parkinzima budu instalirane stanice za punjenje električnih vozila, nastojeći da podstakne rast njihovog broja.

Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime