U KIKINDI NI JEDAN OTAC NIKAD NIJE PRISUSTVOVAO POROĐAJU SUPRUGE

0

Duže od pet godina nijedan budući otac nije prisustvovao porođaju svoje supruge u kikindskom porodilištu niti je izrazio takvu želju.

Slika kikindskog porodilišta

Iako je takva mogućnost uvedene je pre više godina, porodilištu nisu stizale molbe budućih očeva da budu na porođaju. Vesti o prinovama očevi radije čekaju u hodniku bolnice, a dobitak prinove tradicionalno slave, kod kuće ili u kafanama. Radost zbog dobitka deteta radije dele sa muzičarima nego što učestvuju u pporođajnim mukama svojih nežnijih polovina.
– Pošto poslednjih godine nije bilo takvih zahteva, u  ovom trenutku ni ne razmatramo tu mogućnost, tako da ona praktično kod nas ne postoji. Ukoliko bi takih molbi bilo, pre nego što bi praksa prisustva porođaju bila uvedena, morali bi biti ispunjeni uslovi za to, a to je sticanje određenih znanja o samom porođaju, načinima porađanja, mogućim komplikacijama, pravilima ponašanja u porođajnoj sali. Bilo bi verovatno neophodno i uzimanje briseva – kaže direktor Opšte bolnice u Kikindi dr Milan Mitrić.
Pošto mogućnost da budući očevi prisustvuju trenutku dolaska bebe na svet nije u planu kikindskog porodlišta, nema ni utvrđene cene za takvu uslugu. U ovoj bolnici nemaju ni informacije kako je u drugim zdravstvenim ustanovama, da li muškarci žele da prisustvuju porođaju, da li ima zahteva za uvođenje takve praksi niti koliko se to, eventualno, naplaćuje.

U većim gradovima porodilišta budućim očevima pružaju mogućnost da, ako žele, prisustvuju porođaju supruge.

http://zena.blic.rs/Bebe/33854/U-Kikindi-je-pre-pet-godina-dozvoljeno-da-tate-prisustvuju-porodjaju-Do-sada-nijedan-nije-usao-u-salu

Prethodni tekstSVI GLEDAJU U NEBO ZBOG ROBIJA!
Sledeći tekstSRBIJA U FINALU MUNDIJALITA PROTIV BRAZILA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime