U JAGODINI RADIJATORI TOPLI, U TOKU OTKLANJANJE KVAROVA TAMO GDE IH IMA

1

U većini zgrada i ustanova u Jagodini, u subotu u 20 30 je pušteno grejanje i radijatori su topli. Javno preduzeće „Toplana“ u Jagodini, na koju je priključeno oko 6.000 stanova, školske, predškolske i socijalne ustanove i administrativni centar grada počelo je da zagreva grad u subotu uveče i nedelju ujutru, a u nekim delovima grada traju tople probe. Kako je objasnila direktorka Toplane, Nadežda Marković Purić radnici otklanjaju kvarove tamo gde ih ima.

nadezda-puric-markovic_hsOna je istakla da ove zime ne očekuje probleme, jer je na sistemu grejanja, u prošle dve-tri godine, zahvaljujući sredstvima Nemačke razvojne banke KfW i Vlade Nemačke, mnogo urađeno, rekonstruisano i novo napravljeno.

Cena grejanja je ista kao i lane 98 dinara i „nije se menjala poslednje dve godine“, dodala je Marković – Purić.

Zbog visoke cene grejanju se na lični zahtev ove godine sa toplovodne mreže u Jagodini isključilo 140 potrošača, ukupno za tri godine 939 potrošača.

„Ove godine je mnogo manje, 140 potrošača, u odnosu na 2015. kada se isključilo 545, i 2016. godine kada se isključilo 254 korisnika stambenog i poslovnog prostora“, rekla je Marković – Purić.

Većina onih koji su zavrnuli ventile na radijatorima „Toplane“, opredelila se za drva, koja, zavisno od kvaliteta i vrste, koštaju od 40 do 45 evra za kubik.

Zbog česte i rigorozne kontrole Šumarske inspekcije, drva na jagodinsko tržište, osim registrovanih skladišta, stižu uglavnom tajnim kanalima, pošiljke se ugovaraju telefonom, preko poznanika ali i društvenih mreža.

Prethodni tekstOD PONEDELJKA RADI ČAJDŽINICA
Sledeći tekstSTAND UP ŠOU NIKOLE ĐURIČKA – KC JAGODINA

1 KOMENTAR

  1. Izvinite sta vam znaci cena nije menjana dve godine. Zasto to uopste potencirate. Mislite da je jeftino sada sto placama po 6 i nesto hiljada dinara za dvosoban stan cele godine. Kada se sunce pojavi negde na horizontu vi gasite radijatore, dobiste donacije i u novcu i u gorivu, cena gasa je bila pre par godina dosta manja, cena grejanja je ostala ista. Da je sreca da smanjite cene pa da se gradjani prikljucuju a ne iskljucuje sa daljinskog grejanja. Hvala na razumevanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime