U Jagodini radi skijalište: Grad kupio 100 pari skija, cipela i štapova

0

Grad Jagodina je kupila sto pari skija, cipela i štapova, pa je ove godine i iznajmljivanje opreme besplatno

U Izletištu „Potok“ Turističko sportskog kompleksa „Đuđevobrdo“ u Jagodini, treću godinu zaredom otvoreno je skijalište i sankalište, sa Školom za skijanje koja je besplatna.

Grad Jagodina je kupila sto pari skija, cipela i štapova, pa je ove godine i iznajmljivanje opreme besplatno, izjavio je danas Tanjugu na skijalištu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević.

Sneg je veštački napravljen Sistemom za osnežavanje, koji je kupljen sredstvima grada pre tri godine i koji se uključuje noću, kada je temperatura ispod minus tri stepena Celzujsova, objasnio je Gligorijević.

Za dve godone koliko skijalište radi, skijanje je naučilo oko 250 dece, Školu skijanja vode profesori fizičke kulture i sporta, istakao je Gligorijević i dodao da su skijalište i sankalište smešteni u prostor koji se zove „Zimske čarolije“.

On je dodao da će se krajem februara održati takmičenje u skijanju polaznika Ski škole, a najbolji će biti nagrađeni vrednim nagradama.

Ski staza na jagodinskom skijalištu, duga je 100 metara, a skijalište i sankalište su propisno obeleženi i zaštićeni i bezbednost je na najvišem nivou, istako je Gligorijević.

Tanjug

Prethodni tekstSrbija u prvih deset zemalja po broju smrtnosti od zagađenja
Sledeći tekstDoček Srpske i u Svilajncu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime