U Jagodini podeljeno 340 paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima

0

Udruženje penzionera grada Jagodine uručilo je danas, 25. decembra, 340 prehrambenih i higijenskih paketa starijim licima čija je penzija niža od 15.130 dinara.

Oni su takođe uručeni i samohranim korisnicima ili onima u višečlanom domaćinstvu u kom je jedini izvor prihoda penzija koja ne prelazi pomenuti iznos. Pakete je finansirao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a njihova vrednost iznosi 530 hiljada dinara:

„U saradnji sa Skupštinom grada Jagodine podelili smo pakete u martu mesecu ove godine. Onda smo podelili jednu količinu paketa sa Centrom za socijalni rad i sa Crvenim krstom uz pomoć naših sredstava. Ovo sada je dodatak. U ovoj godini smo podelili 440 paketa svim penzionerima koji su siromašni, koji nemaju velika primanja i koji žive sami. Glavni kriterijum je da primanje nije više od 15.130 dinara. Imamo odličnu saradnja sa filijalama PIO fonda kako u Jagodini, tako i u Ćupriji. Takođe, ističemo i odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom u Jagodini. Sve četiri organizacije vode dame, a sa damama je mnogo dobro raditi. Lepo se slažemo i pomažemo naše penzionere. Paketi su bogati i u ovom aktuelnom trenutku pomoći će penzionerima mnogo“, rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine, prenosi KCN.

 

 

Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina naš grad“ koji sufinansira Grad Jagodina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime