U JAGODINI OTVORENA KINESKA FABRIKA „LIANHE“ A ZA 45 DANA POČINJE IZGRADNJA NOVE

0

U Jagodini je puštena u rad hala kineskog proizvođača papuča „LIANHE“. Predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković rekao je da je kineski investitor zaposlio 20 radnika a plan je da u narednom periodu zaposli još toliko. Radnice koje rade za trakom kažu da su uslovi dobri, poslodavci korektni a prvu platu primaju za nekoliko dana. Pogon se nalazi u ulici Braće Jugović, iza Jagodinske pivare u Jagodini. Kinezi su fabriku otvorili na 1 000 kvadratnih metara u prostoru bivše trgovinske kompanije „ Morava“.

2„Ovo je 12. fabrika u našem gradu tj dvanaesti investitor sa kojim smo potpisali ugovor. Kinezi nisu tražili subvencije od države, halu su sami iznajmili i oni će je plaćati. Kinezi mogu od 14.januara bez vize da dolaze u Srbiju, to je odluka Vlade. Za 45 dana u Jagodini će početi izgradnja nove fabrike italijanskog investitora koji će proizvoditi aluminijumske cevi, a kasnije i pogon za preradu povrća, što će biti dobro za poljoprivredne proizvođače“ rekao je Marković.

Vlasnik fabrike „Lianhe“ Su Su rekao je da će ispuniti dogovor koji ima sa Markovićem da početna plata radnicima bude minimum 25.000 dinara a da će na svaka dva meseca biti povećana. Sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Grgurević istakao je da će kineski investitori otvarati još pogona po Srbiji i da se radi o velikim investicijama poput smederevskog Sartida.

foto Nenad Đukić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime