OTVOREN PRATEĆI PROGRAM FESTIVALA „DANI KOMEDIJE“

0

Predstava „Generalna proba Nušića“, sinoć je otvorila prateći program 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“, koji će se, po tradiciji, održati od 20. do 27. marta.

Reč je o predstavi Dramskog studija Teatrić, u režiji Miljana Prljeta, a izvodi se u Kulturnom centru, izjavio je večeras Tanjugu umetnički direktor festivala Dobrica Milićević.

U subotu, gledaoci će, u okviru pratećeg programa, videti „Kir Janju“ Jovana Sterije Popovića, režija grupa autora u izvođenju „OKRET“ Tetara Beograd, a u nedelju „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, režija Branislav Nedić u izvođenju Gradskog pozorišta Jagodina.

U ponedeljak u 18 sati u Zavičajnom muzeju Jagodina biće otvorena izložba „Cincari u Srbiji“ koju je upriličilo Udruženje Cincara „Lunina“, a sat vremena kasnije, odnosno sat, pre nego što će ministar kulture i

informisanja Vladan Vukosavljević svečano otvoriti „Dane komedije“, u Kulturnom centru će biti otvorena izložba „Petar Kralj – uloge u pozorištu i na radiju“ koju je priredio Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

U utorak, 21. marta u Narodnoj biblioteci biće izvedena predstava „Bibliotekarka“, igra je Aleksandra Saška Manasijević, scenario i režija Mirko S. Marković.

U sredu, u 10 sati, Gradsko pozorište Jagodina – dečija scena izvešće predstavu „Uspavana Štrecilija“ Tode Nikoletića, režija Nanad Petrović. U 17 sati i Amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka biće održano Poetsko veče Nebojše Ilića „Glumci pesnici“.

U okviru pratećeg programa, biće održana, 23.marta, promocija monografije „Festival pozorišnih praizvedbi“ u kojoj će učestovati dr Milivoje Mlađenović, Željko Hubač, Toma Trifunović, a aforizme će govoriti Dragan Živadinović – Gile.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime