U Grčku krenulo 30 vatrogasaca iz Novog Sada, Beograda, Jagodine, Smedereva, Niša i Pančeva

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je u Grčku 30 vatrogasaca kao pomoć u gašenju požara u toj zemlji.

U regiju Evros je krenulo 30 vatrogasaca iz Novog Sada, Beograda, Smedereva, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru.

„Ovo je drugi put ove sezone da šaljemo pomoć našim grčkim kolegama u, rekao bih, najizazovnijoj požarnoj sezoni za Grčku. Naše kolege će biti upućene u regiju Evros oko mesta Aleksandropolis“, rekao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.
 
On je istakao da se, prema podacima koje imaju iz Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije, radi o požaru koji je možda najveći u poslednjih dvadeset godina u Grčkoj.
 
„Trenutno je oko 67.800 hektara opožarene površine. Svakako da će, nažalost, ta brojka još da raste, ali mi smo tu da pomognemo i šaljemo upravo ono što su naše grčke kolege tražile od nas – dobro obučene, spremne ljude sa zaštitnom opremom i individualnom opremom za gašenje“, rekao je Čaušić.
 
Foto MUP
Prethodni tekstJevremovići traže pravdu, za ostatak duga od 6.000 evra oduzet im stan vrednosti više od 50.000 evra (VIDEO)
Sledeći tekstPetrović (SSP): Umesto dobre saradnje sa izvršiteljima, ministarstvo pravde da zaštiti građane

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime