Petrović (SSP): Umesto dobre saradnje sa izvršiteljima, ministarstvo pravde da zaštiti građane

0

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović izjavio je da je u danu kada je čovek u Jagodini pokušao da se ubije jer mu je javni izvršitelj prodao stan od 66 kvadrata za 6.000 evra, ministarka pravde Maja Popović, prilikom sastanka sa predsednikom Komore javnih izvršitelja Bojanom Kostićem, izjavila da je saradnja ministarstva i te komore dobra i da javni izvršitelji treba da nastave da rade u interesu građana i privrednih subjekata, piše Danas.

„Zato, ministarko, nas zanima šta tačno znači dobra saradnja izmedju Ministarstva pravde i Komore javnih izvršitelja? To što ste povećali izvršiteljske tarife čija visina ekonomski srozava ionako siromašne dužnike, ili to što se toleriše da se nepokretnosti dužnika prodaju za višestruko manje iznose od tržišne cene. Možda potvrda dobre saradnje leži u činjenici nedovoljno efikasne kontrole javnih izvršitelja i blage kaznene politike u pogledu utvrđenih nepravilnosti u njihovom radu“, upitao je danas Petrović u pisanoj izjavi.

O slučaju porodice Jevremović kada su otac i sin Milovan i Bojan pretili samoubistvom zbog iseljavanja iz stana, bilo je reči na TV Prva.

 

 
Prethodni tekstU Grčku krenulo 30 vatrogasaca iz Novog Sada, Beograda, Jagodine, Smedereva, Niša i Pančeva
Sledeći tekstFakultet pedagoških nauka u Jagodini – vrhunski u centru Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime