U GERONTOLOŠKOM CENTRU U JAGODINI PRAZNICI PROŠLI VESELO I U DRUŠTVU

0

U vreme praznika u Gerontološkom centru u Jagodini organizovane su dodatne aktivnosti, u prazničnom duhu. Radnookupaciona terapija pomaže starima da kvalitetnije provode svoje vreme.

Uz bojanke za odrasle uposle se prsti, a to je i prilika da se uz razgovor sete svoje porodice i lepih trenutaka. Rajna Marković, iz Kavadara, kaže da njeni sin i snaha rade u Francuskoj, ali da je unučad sama odgajala.

Ćurane od papira kao simbole Jagodine napravili su tokom časova origamija – originalan poklon za prijatelje širom Srbije.

milan-gerontoloski

„Oni sa velikim zadovoljstvom nama ustupaju te radove da možemo da reprezentujemo i našu ustanovu na najbolji mogući način a i sam njihov rad“, kaže Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini. „Veoma često oni dobijaju nagrade za svoj rad na takmičenjima po celoj Srbiji.“

U Gerontološki centar često dolaze deca iz vrtića i škola, igraju, pevaju i druže se sa njima. Druženja su intenzivnija tokom praznika što prija svima.

Radno-okupaciona terapija bitan je deo svakodnevnog života stanara Doma. Prema rečima radnog terapeuta Vladimira Ilića, to pozitivno deluje na njih:

„Oni su mnogo produktivniji, mnogo zadovoljniji, imaju želju da nastave i da vide kako to treće doba može biti vrlo, vrlo plodno.“

Stručnjaci kažu da ne postoje stari ljudi već samo oni koji se tako osećaju, a uz radno angažovanje i druženje, i godine se lakše podnose.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime