U akciji „Zavrni rukave“ – „Eko brigada“ čistila bedem reke Belice

1
Eko Brigada se danas priključila akciji „Zavrni rukave“ i očistila bedem reke Belice. Ovo je bila šesta po redu akcija ovog tipa.
 
„Zavrni Rukave“ je masovna akcija čišćenja, na isti dan, u isto vreme, po Srbiji. 
Danas se čistila 31 lokacija u Srbiji. Akcija ima za cilj ne samo čišćenje đubreta sa odredjene lokacije, već i masovnost, kako bi se uticalo na institucije da regulišu problem upravljanja otpadom, sprovode kaznenu politiku, kao i skretanje pažnje javnosti i osvešćivanja populacije. Akcija „Zavrni rukave“ nije samo puka akcija čišćenja, nego i upoznavanje komšiluka, druženje i snaga zajedništva“.
„Ovo je drugi put da Eko brigada učestvuje u ovoj akciji. Prošlu akciju čistili smo od Hale sportova do bolničkog mosta.
Ovaj put smo čistili od Kamenog mosta do plavog mostića. U današnjoj akciji pridružili su nam se svesni i vredni ljudi puni dobre volje. Bila je tu jedna profesorska, razredna sa svojih par učenika, bilo je dece, studenata, mladih a i starijih ljudi. Dobili smo i osveženje u pravom trenutku od sugradjanke koja je videla naš trud i rad. Dobili smo donaciju od lokalnih kompanija Inex Zaštita i Plastor doo, u vidu opreme za čišćnjenje. Kompanija Standard doo izašla nam je u susret i pokupila naše pune džakove smeća. Iskoristili smo fin i sunčan dan, da zajedno odradimo nešto lepo za svoj grad!“ kaže Ivana Pantelić iz Eko brigade Jagodina.
Na fb stranici Eko brigada možete pratiti njihove akcije i priključiti se.
Prethodni tekstMaloletnici kamenovali kuću iz serije „Vreme zla“ u Gornjem Račniku
Sledeći tekstZbog velikog interesovanja produžava se prikazivanje filma „Toma“

1 KOMENTAR

  1. Koliko je pozitivna prica onih koji su cistili korito reke Belice je dokaz da “Kompanija Standard doo Vam nije izašla u susret i pokupila Vaše pune džakove smeća, do danas ponedeljka 27.09.2021 u 16:30 gde su snimljeni dzakovi“!!! ALAL IM VERA NA POSLOVNOSTI!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime