Maloletnici kamenovali kuću iz serije „Vreme zla“ u Gornjem Račniku

0

Vlasnik kuće u Gornjem Račniku u kojoj su snimane domaće serije, jedna od njih i „Vreme zla“ objavio je na fejsbuku da su kuću iz 19.veka kamenovali maloletnici i napravili materijalnu štetu, ali da policija još uvek nije otkrila počinioce. 

„Čekanje na rezultat istrage će izgleda potrajati. Kao da Račnik ima 5000 stanovnika a ne 50. I pored svih tragova rezultata nema, težak slučaj nema šta. Jos 7. ili 8. avgusta su mi vandali razbili sva stakla na kući i policija je izvršila uviđaj ali do dana današnjeg rezultata nema. A evidentno je da su to uradili maloletni delikventi jer 27 godina kako čuvam ovu kuću ni jedan ekser mi nije falio. Kako su se u selu pojavili ti indijanci u goste i most mi je srušen i sva stakla su mi polomljena. Preko 50 kamena sam našao u kući to običan seljak neće da se savija 50 puta i gadja. Ali zakon je veoma oprezan prema maloletnicima a i roditelji zastitnicki nastrojeni jer je bruka za njih i treba da se plati to i onda ce ovaj slucaj da ostane ne dorecen. Znaci Dragane sam popravljaj i budi srecan mogao si i gore da prodjes a to boli da niko ne odgovara makar imenom i prezimenom. Tako se postaje nasilnik stiti te i zakon i roditelj a posle se pitas kako je postao kriminalac. I hteo sa jos da napisem puno stvari ali bolje je da cutim, napisao sam i podelio ove slike samo da mi malo bude lakse kad budem popravljao“ napisao je Dragan Gligorijević.

U ovoj kući koju porodica Gligorijević obnavlja sa velikom pažnjom i ljubavi kako bi se održala kao svedočanstvo jednog vremena i istorije, snimane su serije „Vreme zla“, „Koreni“, „Muzika u Velikom ratu“. Kuća je građena u periodu od 1843-1844.godine. 

Prethodni tekstOd ponedeljka srednjoškolci u Jagodini nastavu pohađaju po prvom modelu
Sledeći tekstU akciji „Zavrni rukave“ – „Eko brigada“ čistila bedem reke Belice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime