TURSKA TIKA I SVILAJNAC OBEZBEDILI POKUĆSTVO ZA 30 PORODICA

0

Turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA uručila je danas rešenja o dodeli nameštaja i pokućstva za 30 podstanarskih porodica iz Svilajnca ugroženih u poplavi. Ovim povodom opštinu Svilajnac danas su posetili i Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj, kao i delegacija TIKE na čelu sa koordinatorom Emrahom Ustaomerom.
Nakon prijema kod predsednika opštine Predraga Milanovića donatori su obišli porodicu Jevtić, kojoj su uručili nameštaj koji je ovoj podstanarskoj porodici stradao u poplavi.

bozaj kod pere 2
„Ova donacija odnosi se na poplavljeno stanovništvo koje nije bilo obuhvaćeno programom Vlade Srbije za pomoć, a to su podstanari, koji će zahvaljujući ovoj pomoći moći da se pre zime usele u svoje iznajmljene kuće“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i zahvalio se turskoj državi na pomoći u saniranju posledica poplava, jer je Turska Svilajncu donirala pomoć u ukupnoj vrednosti od 60.000 evra.

bozaj kod pere 1
Delegacija je obišla i PU „Dečja radost“ kojoj je TIKA donirala opremu za kuhinju u vrednosti od 30.000 evra. Ministar Rasim Ljajić istakao je kako je TIKA među prvima došla u Svilajnac nakon poplava i u najkraćem roku pružila potrebnu pomoć:

„Ono što je posebno važno jeste da je na briselskoj donatorskoj konferenciji Turska obećala pomoć Srbiji u vrednosti od milion i 350.000 hiljada evra za projekte sprečavanja poplava u Srbiji“ – izjavio je ministar Ljajić.

bozaj kod pere 4
Ambasador Turske u Beogradu Mehmet kemal Bozaj naročito je istakao jake prijateljske i komšijske veze između Srbije i Turske i naglasio da se naša dva narodas moraju međusobno podržavati u teškim vremenima i ubuduće:
„Zadovoljan sam brzinom kojom je opština uradila projekte i na saradnju koju smo ostvarili. Mi imamo zajedničku istoriju i jake prijateljske veze tako da je Turska odmah reagovala kada je Srbiju zahvatila ova strašna katastrofa“ – izjavio je ambasador Bozaj.


Koordinator TIKA-e Emrah Ustaomer podelio je rešenja za svih 30 porodica, i podela paketa nameštaja koji sadrži osnovno pokućstvo počeće već danas.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime