Trnavci iščupali most da ne bi reka poplavila teren i njive, sad nemaju most i mole za pomoć

1

Posle obilnih padavina, u Trnavi kod Jagodine, meštani su morali da preduzmu konkretne mere kako reka ne bi izlila i poplavila teren za fudbal i okolne njive pod zasadom. Naime, bujica je ponela stabla i krupno djubre koje je udarilo u seoski most i time onemogućilo dalji protok nabujale vode.

„Sve je udarilo u most koji je nizak, zapušilo je i reka koja je nadolazila nije mogla da protiče dalje. Nismo imali kud i morali smo da iščupamo most. Da to nismo uradili voda bi jurnula na teren i na okolna polja. Tako smo izbegli katastrofu i voda nije prelila obalu. Medjutim, sada nemamo most koji spaja meštane sa svojim njivama a ne može se prići terenu gde inače ragbisti treniraju. Molimo nadležne u opštini da nam pomognu da postavimo novi most“ kaže jedan od meštana.

Trnavci takođe kažu da most više od 40 godina nije sređivan i da ga je svaka poplava po malo načela te da su oni sami koliko su mogli, sređivali. Sada mosta nema, ali je meštanima Trnave potrebna pomoć kako bi se postavio novi most koji je od vitalnog značaja za svakodnevno funkiconisanje ljudi koji u ovom delu jagodinske opštine, žive. Meštani pozivaju i privatna lica ako mogu da pomognu materijalom da se postavi novi most.

Prethodni tekstParaćin – Sudar autobusa i kamiona
Sledeći tekstSleteo s nadvožnjaka, stanje kritično (VIDEO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime