TRI GODINE NI POMAKA U SLUČAJU UDESA FUDBALERA NENADA SAKIĆA U KOME JE BILO MRTVIH

0

Kobna vožnja U udesu na auto-putu 2012. u kojem je učestvovao bivši reprezentativac jedna žena je poginula, a šestoro povređeno. Sve i dalje stoji u mestu, kaže Milan Jovanović, u čiji kombi je udario sportista

JAGODINA – Strašno je što se tri godine posle nesreće istraga nije pomerila s mesta, a jedna žena je poginula, dok je šestoro putnika povređeno. Očigledno je da neko štiti bivšeg fudbalera Nenada Sakića, kaže za Kurir Milan Jovanović, vozač kombija koji se sudario sa džipom kojim je upravljao Sakić, sadašnji pomoćnik trenera Sampdorije Siniše Mihajlovića.

Milan Jovanović tvrdi da istraga i dalje nije pokrenuta i da niko nije osumnjičen za ovaj udes. Podsetimo, među povređenim putnicima ima i troje stranih državljana.

Još čekaju nalaze

– Pre nekoliko meseci pozvao me je Majkl Davenport, šef delegacije EU u Srbiji. Išao sam na razgovor s njegovom zamenicom jer je on bio u Londonu. Iznenadio sam se kad sam čuo da su upoznati s detaljima nesreće. Zamenica mi je rekla da će Davenport kontaktirati s našim ministrima pravde i policije. Međutim, još nemam informacije o tome da li su razgovarali. Neverovatno je da sve stoji u mestu. Mislim da neko štiti Nenada Sakića – navodi Jovanović za Kurir.

U Osnovnom tužilaštvu u Jagodini rečeno nam je da je u toku izvođenje dokaznih radnji i da ceo slučaj usporava saslušanje troje stranih državljana iz Islanda, Kanade i SAD.
– U Prvom osnovnom tužilaštvu saslušan je jedan od troje stranih državljana. Preko Ministarstva pravde zatraženo je saslušanje preostalih svedoka. Nakon njihovog saslušanja ponovo će biti obavljeno veštačenje. Tužilaštvo će tek po dobijanju nalaza doneti odluku da li će i protiv koga biti pokrenuta istraga – rečeno je u jagodinskom tužilaštvu.

Sakić: Nisam kriv

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s Nenadom Sakićem, ali nije se javljao na telefon. On je, inače, posle udesa govorio da nije kriv za nesreću.
– Nisam vozio prebrzo! Posle udesa izašla je policija na teren i utvrdila da sam vozio normalnom brzinom. Urađen je alko-test, kojim je utvrđeno da nisam imao alkohola u krvi. Žao mi je što se sve to desilo. Ko je kriv, utvrdiće istraga – rekao je tada Sakić.

Činjenice
STRAVIČAN UDES

Radmila Vukić je poginula, a šest osoba iz kombija povređeno je kad su se u maju 2012. na auto-putu kod Jagodine sudarili džip BMW X5, koji je vozio Nenad Sakić, i kombi agencije „Gea turs“

Sakić je vozio brzom trakom auto-puta, naleteo je na deformisan deo kolovoza, što ga je izbacilo s trake pa je naleteo na kombi

Od siline udara kombi je izleteo s puta i četiri puta se prevrnuo

Ćerka poginule putnice
RAZOČARANA SAM ŠTO SVE STOJI

Violeta Vukić, ćerka nastradale Radmile Vukić (68), kaže da je veoma razočarana zbog toga što ceo slučaj i dalje stoji u mestu.
– Nadam se samo da će se stvari uskoro pokrenuti s mrtve tačke – kaže Violeta.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/vozac-kombija-neko-stiti-fudbalera-sakica-clanak-1784127

Prethodni tekstGDE ĆETE VEČERAS? DIVLJANOVA IZLOŽBA U FOAJEU
Sledeći tekstU GERONTOLOŠKOM CENTRU – O ALKOHOLIZMU – BROJ ALKOHOLIČARA RASTE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime