TRADICIONALNA HUMANITARNA PREDSTAVA OMLADINSKOG AMATERSKOG POZORIŠTA “MMASKA” IZ SVILAJNCA

0

“Mali princ” će doneti slatkiše u Centru za kulturu u Svilajncu, 26. decembra, biće održana premijera humanitarne predstave “Mali princ” u izvođenju Omladinskog – amaterskog pozorišta “Mmaska”, a u režiji i adaptaciji glumca I osnivača pozorišta Mladena Miljkovića.

Umesto karata, publika će doneti slatkiše i na taj način, učestvovati u akciji, prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće.

-Reč je o projektu “Umesto karate, slatkiš ponesi” koji smo započeli prošle godine akcijom “Mladi su zakon” I podrške Ministarsva omladine I sporta, sakupili 70 paketića I ulepšali  novogodišnje praznike deci iz opštine Svilajnac. Cilj je da se igranjem predstave, podstakne humanost i da ljudi umesto plaćanja ulaznice, donesu slatkiše, kako bismo napravili novogodišnje paketiće i podelili ih deci iz materijalno ugroženih porodica. Potrudiću se da ova akcija postane tradicionalna. Ovo je nešto što me činim još jačim, hrabrijim, ispunjenijim. I smatram da je dužnost I obaveza svih nas koji smo u ovom poslu da se angažujemo I da pokrenemo što više ovakvih akcija zarad dečijeg osmeha, zdravlja I srećnijeg detinjstva.  Prošle godine ovo pozorište uspešno je izvelo predstavu “Novogodišnja čarolija”, koja je bila veoma zapažena, a prikupljena je i velika količina slatkiša. -Ove godine odlučio sam da adaptiram veoma zahtevan tekst “Mali princ”. Zamislio sam je kao duo dramu u kojoj igraju naši iskusni I talentovani glumci Anica Radovanović i Milan Aćimović. U velikim smo pripremama, i nadam se iskreno da će publika to prepoznati i uživati u predstavi – ističe on. – kaže Mladen.

Od osnivanja Omladinsko – amatersko pozorište u Svilajncu, iznenađuje novim i kvalitetnim projektima. -Pozorište veoma uspešno realizuje mnoge projekte. Nakon premijere mjuzikla “Povratak u Oz” koja je izvedena u aprilu i na “Sinđelićevim danima” odigrana za 1500 dece, mi smo nastavili da profesionalno radimo na novim projektima. Organizovali smo humanitarnu promociju prve pesničke zbirke našeg člana Stefana Lazarevića “Iz dubine” I učestvovali u prikupljanju  novaca za obolelog dečaka iz opštine, a zatim za “Dečiju nedelju” u Prirodnjačkom centru pripremili predstavu “Čuvari prirode” po tekstu Lele Stojanović, čija je ideja bila da edukativno deluje na decu, kako bi podigla svest o očuvanju prirode – priča on. Posle ove akcije nastavljamo dalje, naravno na spisku su I nove humanitarne akcije, zatim ono što me najviše raduje reč je o profesionalnoj predstavi “ČaroBARNA šuma” Lele Stojanović, a glavnu ulogu igra profesionlana glumica Jelena Velkovski, koja je trenutno u Egiptu I priprema se za premijeru..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime