NA PRIJEMU GRAĐANA DO SADA 2.000 LJUDI

1
U Skupštini grada Jagodine održan je redovan prijem građana. Njih oko 2.000 zatražilo je pomoć, a gradonačelnik Dragan Marković Palma rekao je da su najveći deo pomoći tražili stariji i bolesni, dok je sve manje onih koji traže posao, a infrastrukturnih problema više nema. Od 2004. godine jagodinska lokalna samouprava, na predlog tada gradonačelnika, a danas predsednika Skupštine grada Jagodine, Dragana Markovića Palme, uvela je praksu prijema građana. Iako danas nije bio poslednji petak u mesecu, kako se inače događa, prijem je organizovan ovog petka, jer se ide u susret najvećoj slavi u Srba i zbog ostalih predstojećih praznika.prijem-decem-2016„Poznato je da su u zimskom vremenskom periodu troškovi domaćinstava veći i mi kao lokalna samouprava godinama pomažemo porodicama koje se jave za pomoć. Postoje određeni kriterijumi. Izvor para kojima pomažemo podoricama je štednja. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća ne primaju plate i tako smo nastavili i posle izbora u aprilu, onako kako smo radili poseldnjih 12 godina. Socijalna pomoć za građane je ušla u gradski budžet. Oni koje politika postavlja na funkcije ne mogu da primaju plate zato što će jednom u tri meseca da konstatuju predloženi, politički dnevni red. U pojedinim gradovima, članovima Gradskih veća na mesečnom nivou primaju u ukupnom iznosu bruto preko 2 500 000 dinara. U ovom gradu nema putnih troškova. nema dnevnica, ne primaju članovi Nadzornih odbora dnevnice, kao što je to slučaj u nekim drugim gradovima. Mi štedimo i ono što štedimo pomažemo i dajemo građanima, starim i bolesnim ljudima, porodicama, koje imaju troje i više dece“, rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

„Možemo da konstatujemo da sve manje za pomoć dolaze oni koji su mladi, a tražili su posao, zato što je u ovom gradu otvoreno dosta fabrika. Početkom sledeće godine, do maja meseca biće otvorene još 4 fabrike, što je veoma važno za budžet ovog grada i za one građane koji žele da rade, da se zaposle. Takođe gotovo da ne dolaze građani zbog infrastrukture, jer je taj posao rešen kako u gradu, tako i u selima. Poznato je da je 19. decembra najveća slava u Srbiji, kada pola slavi, a pola ode na slavu. Veliki broj građana možda nije u situaciji da obezbedi ono što je tradicija srpskog naroda da slavi i da ti dođu najrođeniji i prijatelji i pomažemo i tim porodicama. Dajemo pomoć od 2 do 5 hiljada dinara, u zavisnosti koliko članova porodice ima to lice i da li su to deca, stariji i bolesni“, kaže Marković.

„Mi smo jedini grad gde opštinske automobile ne koristi grad Jagodina, već oni koji imaju uput da idu na preglede u Beograd, Niš i Kragujevac. Obezbedili smo i autobus, zato što je veliki broj bolesnih koji imaju upute. Ne samo da ih odvezemo do bolnice ili klinike, već naše službe te ljude sačekaju i vraćamo ih u Jagodinu. Želim da kažem da se to radi jedino u Jagodini. Mi smo jedini grad u Srbiji koji u poslednjih 12 godina nije kupio nijedan automobil čija vrednost prelazi 15 000 evra. Samo smo kupili jedan Punto koji je bio neophodan jednoj službi. U Srbiji mora da se štedi. Političari moraju da štede. Građani glasaju za političare da vode i državu, gradove i opštine da brinu o građanima, a ne da brinu o sebi „ naglasio je Marković„ Republika Srbija je u poslednje vreme veoma popularna u međunarodnim odnosima, što nam daje prioritet i mogućnost da možemo da dovodimo investitore. U Srbiji postoji politička stabilnost i u Jagodini postoji politička stabilnost i nastavićemo tako i u 2017. godini“, zaključio je Marković.

www.kurir.rs

(Foto: Grad Jagodina)

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime