TEPIĆ: Vučić lično posredovao u prodaji oružja, VUČIĆ: Bedni lažovi

0

„Čekajući na odgovor Aleksandra Vučića o razlozima stradanja naših službenika i ambasadora Olivera Potežice u Libiji došli smo do saznanja da je Aleksandar Vučić, kao ministar odbrane 2013. godine lično posredovao u trgovini oružjem između Libije i trgovca oružjem Slobodana Tešića, inače sponzora Srpske napredne stranke. Imamo saznanja da je Vučić svojevremeno lično zahtevao da se u državnu delagaciju, mimo porotokola, ubaci trgovac oružjem Slobodan Tešić koji se u tom trenutku nalazio na crnoj listi Ujednjenih nacija upravo zbog sumnjive zbog trgovine oružjem. Posledica tog dila, po iskazu svedoka, bila su upravo stradanja dvoje službenika ambasade u Libiji“ rekla je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, pokazujući fotografiju sa tog sastanka na kojoj se vidi i Tešić.

Ona je dodala da je došla i do saznanja da je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović slagao kada je rekao da njegov otac Branko Stefanović nema nikakve veze sa firmom GIM koja trguje oružjem.

Ona je navela i da je to u RTS-ovom Upitniku pre nekoliko dana potvrdio i lično Aleksandar Vučić, rekavši da je Branko Stefanović zaposlen u toj firmi GIM.

“Zato zahtevam od Vučića da nam kaže od kada je penzioner Stefanović zaposlen u firmi GIM i na kojim poslovima. Možda bi i drugi penzioneri mogli da pođu njegovim stopama, pa da ih krene jer je ova firma u poslednje četiri godine za 200 puta uvećala svoj prihod, sa 100.000 evra na 20 miliona evra prošle godine. Tražimo od Vučića i da odgovori na još jedno važno pitanje o čemu je razgovarao sa Goranom Todorovićem, zvaničnim vlasnikom firme GIM, pre gostovanja na RTS-ovom Upitniku. Šta su oni na tom sastanku koji je trajao petnaest minuta dogovorili, prepakivali. Ključno pitanje koje se posle svega nameće je da li je ovo praksa i metod Vučića da privatni trgovci oružjem moraju prvo kod njega na kanabe da bi ih potom ubacio u državne delegacije, kao posrednike u trgovini oružjem, oduzimajući zapravo državnim preduzećima posao. Da li je ovo metod kako bi se vlasnici privatnih firmi jednog dana pojavili kao vlasnici naše namenske industrije“, upitala je Marinika Tepić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao neistinite navode Marinike Tepić da je on uoči prošlonedeljnog intervjua na RTS-u razgovarao s Goranom Todorovićem, direktorom firme GIM koja se dovodi u vezu s trgovinom oružjem proizvedenim u valjevskom „Krušiku“.

„Nisam razgovarao s tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri. Jedan razgovor da sam imao s tim čovekom, znalo bi se“, kazao je Vučić u Parizu za TV „Pink“.

 

Prethodni tekstGK „Paraćin“ osvojile osam zlatnih, sedam srebrnih i tri bronzane medalje
Sledeći tekstParaćinci spremno dočekuju zimu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime