TEMA SASTANKA DS U JAGODINI:NEMA ĐILASA PA OPET NEMA PARA?

0

Mediji su preneli da su se u Jagodini okupili članovi Demokratske stranke koji su izrazili nezadovoljstvo radom novog predsednika Bojana Pajtića. Ustvari, ovo je bio uobičajeni sastanak stranke koja je još uvek u teškim finansijskim problemima, traženju identiteta i kojoj predstoji traženje mesta na političkoj sceni posle svih udara koje je trpela i još trpi, sastanak na kome se  u unutarstranačkom dijalogu traži put napred.

Kada je o Patjiću reč, ono što ne može da se čuje zvanično od članova DS i onih koji su prisustvovali ovom sastanku pravi razlog je to što je Pajtić u svom ,,predizbornom programu“ navodio da će rešiti stranačke probleme čim se skloni Đilas, kome ,,finansijeri“ nisu hteli da daju novac jer je ,,bogat čovek“. Sada, kada Đilasa nema, opet nema novca, pa se ispostavilo da on i nije razlog finansijskog kraha DS-a…

„U Jagodini je u nedelju održan redovan, zvaničan, najavljen sastanak sa članstvom i predstavnicima opštinskih odbora Pomoravskog okruga koji je sazvao narodni poslanik i potpredsednik stranke Borislav Stefanović u okviru svojih redovnih aktivnosti informisanja članstva i razgovora o stranačkim temama koji i spadaju u opis posla potpredsednika bilo koje političke stranke. Prisustvovao sam tom sastanku, kao i predstvnici drugih opštinskih odbora, a razgovaralo se o aktuelnom političkom trenutku i aktuelnim stranačkim temama, pošto sastanci sa člantvom tome i služe. Nikakve deklaracije, rezolucije ili pisma na ovom sastanku nisu pisane, niti se bilo ko o bilo čemu izjašnjavao, o bilo kakvom davanju ili uskraćivanju podrške bilo kome, pa su svi medijski napisi koji su se tim povodom pojavili potpuno neistiniti. OODS Paraćin je i zvanično na svojoj FB strani demantovao da se uopšte izjašnjavo o bilo kakvoj podršci ili uskraćivanju podrške bilo kome povodom neistinitih navoda iz članka koji je objavljen u jednom štampanom mediju – rekao je jedan od funkcionera DS, Saša Paunović.

Borislav Stefanović je rekao da se radilo o redovnom sastanku sa članstvom DS kojem on kao potpredsednik stranke prisustvuje u svim delovima Srbije.

– Razgovaralo se o problemima i o funkcionisanju stranke, a svi koraci koji se dalje budu preduzimali ostaće u okviru stranačkih institucija. Nije se uopšte radilo o tome da se kuje nekakav plan za smenu predsednika DS Bojana Pajtića, niti je bilo ko razgovarao na takav način – kaže Stefanović.

S druge strane, Pajtić nije znao da je ovaj sastanak održan.

Iako to niko nije hteo da potvrdi, na sastanku se tražila odgovornost nekih funkcionera stranke za koje se smatra da su za ovo kratko vreme pokazali da nisu dorasli zadatku. Koji su to funkcioneri i da li Pajtić nije dorastao zadatku, ostaje da se vidi…
tekst Anita Mitrović
foto Dado Đilas, Kurir
Prethodni tekstSPORTSKI SAVEZ ĆUPRIJE RASPISAO KONKURS ZA LOGO
Sledeći tekstPITA OD BUNDEVE DA RASTERAMO HLADNOĆU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime