TART SA JAGODAMA I BANANAMA

0

Potrebno je:

Za testo:

300 gr brašna

180 gr maslaca

4 kašike prah šećera

2 kašike hladne vode

1 jaje

Za krem:

½ l mleka

1 kesica vanilin šećera

6 kašika šećera

1 kašika gustina

4 kašike brašna

2 jaja

Voće – 250 gr jagoda i 2 banane

Umutiti maslac (omekšao na sobnoj temperaturi) sa prah šećerom i vanilom, dodati jaje, vodu i brašno i umesiti testo (ne mora mnogo da se mesi, tek da se izjednači sve). Uviti u foliju i ostaviti 1 sat u frižderu.

Razviti ga i obložiti dobro podmazanu okruglu tepsiju (ili prekrivenu papirom za pečenje) – stranice i dno i izbockati viljuškom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno , izvaditi da se ohladi pa napuniti  vanila kremom:  jaja umutite mikserom, dodati šećer, vanilin šećer , gustin i  brašno i razredite hladnim mlekom da dobijete ređu masu. Ostatak mleka stavite da provri, kad provri smanjite vatru i sipajte masu sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Kada se krem zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Preko krema naređati kolutove banane a odozgo jagode (sveže ili iz zamrzivača).

Ostaviti da se hladi u frižderu i služiti.

Prijatno!

Goca Janjić

Prethodni tekstKIŠA I LOKALNI PLJUSKOVI
Sledeći tekstJOŠ MALO KARATA ZA KONCERT AMIRE MEDUNJANIN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime