Potrebno je:
Za testo:
300 gr brašna
180 gr maslaca
4 kašike prah šećera
2 kašike hladne vode
1 jaje
Za krem:
½ l mleka
1 kesica vanilin šećera
6 kašika šećera
1 kašika gustina
4 kašike brašna
2 jaja
Voće – 250 gr jagoda i 2 banane
Umutiti maslac (omekšao na sobnoj temperaturi) sa prah šećerom i vanilom, dodati jaje, vodu i brašno i umesiti testo (ne mora mnogo da se mesi, tek da se izjednači sve). Uviti u foliju i ostaviti 1 sat u frižderu.
Razviti ga i obložiti dobro podmazanu okruglu tepsiju (ili prekrivenu papirom za pečenje) – stranice i dno i izbockati viljuškom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno , izvaditi da se ohladi pa napuniti vanila kremom: jaja umutite mikserom, dodati šećer, vanilin šećer , gustin i brašno i razredite hladnim mlekom da dobijete ređu masu. Ostatak mleka stavite da provri, kad provri smanjite vatru i sipajte masu sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Kada se krem zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Preko krema naređati kolutove banane a odozgo jagode (sveže ili iz zamrzivača).
Ostaviti da se hladi u frižderu i služiti.
Prijatno!
Goca Janjić