TADIĆ PREDLAŽE FORMIRANJE SAVEZA PRED IZBORE

0

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je, nakon sastanka sa liderima Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, da će tim strankama predložiti formiranje saveza za najavljene vanredne parlamentarne izbore.

Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a u Beogradu rekao da su otvoreni za razgovor i s drugim strankama i da će predstavnici tog bloka sutra razgovarati s predstavnicima Demokratske stranke (DS).

„Najveći problem je Vlada Srbije koja je stvorila 150.000 novih građana koji žive u uslovima apsolutnog siromaštva, ona nema razvojna rešenja, bavi se nerealnim obećanjima poput plate od 500 evra, što podrazumeva godišnji rast od 10 odsto, a to je nemoguće“, rekao je Tadić.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da je premijer Aleksandar Vučić odlučio da budu održani vanredni parlamentarni izbori kako bi obnovio vlast, kao i da je glavni cilj najavljenog saveza da pobedi Vučića.

Upitan da li će doći do konkretnije saradnje sa DS-om, Jovanović je ocenio da nije ključno pitanje odnosa tog opozicionog bloka i DS-a, već kako pobediti Vučića.

Lider LSV Nenad Čanak najavio je da će danas biti održana sednica Predsedništva te stranke na kojoj će biti reči o tačkama oko kojih se LSV nedvosmisleno slaže sa SDS-om i LDP-om, ali i oko onih u vezi kojih postoji različita viđenja.

„Srbiji je potrebna tačna, ozbiljna i principijelna opozicija danas da bi sutra imali takvu vlast“, rekao je Čanak.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime