SILOVAO I TUKAO BABU – DOBIO TRI GODINE

0

Živadin Živanović (19) je 1. novembra 2014. na prevaru upao u kuću Desanke I. (76) u Lozoviku, pa se zverski iživljavao nad njom. Pobegao je i pet dana se krio u napuštenoj kući. Njemu je izrečena presuda od samo tri godine.

Viši sud u Jagodini osudio je na samo tri godine zatvora Živadina Živanovića (21) iz Miševića, koji je 1. novembra 2014. pretukao, izujedao i silovao Desanku I. iz susednog Lozovika (76)!

Tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu, a Desankina ćerka kaže da njena majka još živi u strahu od manijaka.

– Kazna je sramna i minimalna. Živadina je na prevaru izvukao moju majku iz kreveta, naneo joj stravične povrede, a onda ju je silovao. Moja majka je još u strahu, a strahuje i celo selo šta će biti kada se manijak vrati svojoj kući – rekla je za „Informer“ Desankina ćerka.

Desankin advokat Milovan Stojanović takođe je ocenio da je kazna preblaga.

Sudija Lepomir Milosavljević rekao je u obrazloženju presude da je u dokaznom postupku potvrđeno da je Živadin Živanović počinio delo koje mu se stavlja na teret i da mu se pritvor produžava do pravosnažnosti presude zbog mogućnosti komunikacije sa oštećenom jer žive u blizini. On je izjavio i da Živanoviću kazna nije ublažena iako je mlađi punoletnik i do sada nije počinio nijedno krivično delo.

– Pored toga što ju je silovao, Živanović je ujedao i pretukao nesrećnu baku kao da je divlja zver, a ne ljudsko biće – istakao je Stojanović.

Živadin je napastvovao Desanku u njenoj kući posle slave Sveti Luka, na kojoj su oboje bili kod jednog prijatelja u Lozoviku. Baka Desanka je otišla kući oko 22 sata, a Živadin je oko četiri sata ujutro banuo na njena vrata. Lupao je i zvao je da otvori, ali Desanka najpre nije htela da ga pusti. Mladić joj je onda rekao da je on unuk čoveka kod kog su bili na slavi i da se zabrinuo za nju. Čim je otvorila vrata, Živadin je nasrnuo na nju, pretukao je i silovao. Potom joj je zapretio da ćuti o svemu tome i otišao je kući da spava.

Meštani su narednog jutra videli nesrećnu staricu sa modricama i ogrebotinama po licu, a usne su joj bile modre i krvave. Međutim, Desanka od sramote najpre nije htela da prizna da je silovana, ali se kasnije tokom dana požalila komšinicama. One su je nagovorile da odmah ode na pregled i da sve prijavi policiji.

Živadinova sestra je tada ispričala da je njen brat tog jutra bio čudan.

– Kada se vratio sa slave, legao je da spava. Onda je našu baku, kod koje Živadin živi, pozvao domaćin na čijoj slavi je Živadin bio prethodne večeri i ispričao joj šta se dogodilo. Baka je odmah probudila Živadina i počela da viče na njega. On je negirao da je kriv. Baba mu je rekla da onda ode do Desanke i da joj se izvini, u slučaju da ga je ona pomešala sa nekim drugim. Međutim, Živadin je ustao, izašao iz kuće i više se nije vraćao – ispričala je Živadinova uplakana sestra.

Ona je dodala da je Živadin imao devojke i da se nikada nije ponašao nasilno.

Živanović je uhapšen nakon petodnevne policijske potrage, a pronađen je u jednoj napuštenoj kući u Miševiću, u kojoj se krio, piše „Informer“.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime