SVILAJNAC OSVOJIO SREBRNI ŠAMPIONSKI PEHAR NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU

0

Opština Svilajnac, zajedno sa poljoprivrednicima sa teritorije svoje opštine, učestvovala je na ovogodišnjem 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i to posle dve godine pauze. Ni ovog puta očekivanja nisu izneverena i nisu izostale nagrade: junice Dragana Todorovića iz Dublja i Bobana Ristića iz Bobova osvojile su po srebrnu medalju tj. Proglašene su pratiljama šampionke u kategoriji junica simentalske rase, a opština Svilajnac osvojila je srebrni šampionski pehar za izložene kolekcije junica.
resavski poljo sajamU ime opštine Svilajnac pehar je primio dr Vladan Rajković, predsednik Skupštine opštine Svilajnac Svilajnac, izjavivši da je ove godine konkurencija bila jaka i da je dobro što Svilajnac održava kontinuitet u razvoju stočarstva čime se nameće kao lider u ovoj oblasti u regionu, pa i šire.
Dr Miroslav Miša Marinković, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac objasnio je da se poslednjih godina u Svilajncu radilo planski na stvaranju trajnog kvaliteta grla:
„ Godinama unazad se na jedan pravi način pristupalo uzgajivanju krava, selekciji, planskom osemenjavanju i rezultat toga je da imamo kontinuitet u trajnom stvaranju kvalitetnih grla, a onda ni nagrade na izostaju.“ – izjavio je on.
Sve učesnike sajma u Novom Sadu iz Svilajnca opština je nagradila sa po 20.000 dinara, kao podršku i doprinos razvoju stočarstva i podsticaj za ostvarivanje uspešnih rezultata i u budućnosti.

Prethodni tekstRATKO DMITROVIĆ MOBINGOVAO NOVINARKU
Sledeći tekstU JAGODINI PRONADJEN LES MUSKARCA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime