SVILAJNAC IZ BUDŽETA PLAĆA STRUČNU PRAKSU ZA 22 MLADIH SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM

0

Sara Rajčić, Violeta Đorđević, Jovan Manojlović, Katarina Krunić, Maja Anđelković, Suzana Savić, Ivan Stamenović, Emina Janošević, Ivana Spasojević i Ivana Mladenović desetoro je mladih Svilajnčana koji su danas primili Ugovore o obavljanju stručne prakse u javnim ustanovama na teritoriji opštine Svilajnac. Ugovore im je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, čime je obeležen i početak programa stručne prakse:
„Politika opštine Svilajnac u protekle četiri godine bila je da zapošljava i pruža šansu mladim ljudima, jer bez njih, njihovih znanja i sposobnosti, ne bismo ni mogli da napravimo ovoliko uspeha i pomaka na svim poljima. Trenutno je stručnoj praksi u javnim ustanovama ukupno 22 mladih ljudi, a moram da napomenem da smo dosta njih uspeli i da zaposlimo nakon obavljene stručne prakse.“ – izjavio je Milanović
Program stručne prakse, koji je u skladu sa usvojenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu, jedan je od programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2016. godini. Namenjen je nezaposlenim licima sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem. Ovaj program traje 12 meseci, a njegovu realizaciju finansira opština Svilajnac, uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Jagodina.
Zamenik predsednika opštine Svilajnac dr Danijela Stojadinović istakla je kako je naročito raduje entuzijazam koji je primetila kod ovih mladih ljudi:
„Nama je cilj da aktiviramo mlade, pametne, obrazovane ljude, kojih imamo puno. Trudili smo se i da kroz infrastrukturu i druge projekte koje radimo te mlade ljude dodatno motivišemo da se, nakon fakulteta, vrate u Svilajnac“ – objasnila je dr Stojadinović.

Prethodni tekstKAKVO NAS VREME OČEKUJE
Sledeći tekstŠEŠELJ 12.APRILA ŠETA JAGODINOM – GO SRS UPISAO 20 NOVIH ČLANOVA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime